×
-
Wedstrijdseizoen street- en showdance gaat van start in Kapellen
Aangemaakt op: 2015-10-19
Turnhout, 19 oktober 2015. Nu zondag 25 oktober gaat de eerste street- en showdancewedstrijd van het seizoen door in Kapellen. Dansers uit heel Vlaanderen zullen daar hun nieuwe choreografieën voorstellen en het tegen elkaar opnemen om hun eerste selectie te behalen voor het kampioenschap in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en dansschool Diluna uit Kapellen en gaat door de gemeentelijke sporthal Putte Kapellen. De deelnemers nemen het daar tegen elkaar op in de dansstijlen streetdance en showdance. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. Showdance sluit eerder aan bij modern en jazzdance. Bij showdance is de totale performance (de harmonie van idee, muziek, dans, choreografie, outfits) vooral belangrijk.

In totaal zullen er zondag 634 deelnemers zijn. In streetdance gaan de dansers voor de overwinning in drie verschillende categorieën: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen). Bij showdance kunnen enkel teams deelnemen.

DDe wedstrijd in Kapellen staat ook in het teken van de ‘Week van de official’, die begin oktober plaats vond. Die week is in het leven geroepen om meer respect te vragen voor wedstrijdofficials (scheidsrechters, juryleden,…). Daarom wil Danssport Vlaanderen tijdens die eerste street- en showdancewedstrijd van het seizoen nog eens extra de aandacht van wedstrijddansers, -clubs en –ouders vestigen op dat respect.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto showdanceteam - 1
Foto showdanceteam - 2
Foto streetdanceteam
Foto streetdance solo
Meer info over onze danswedstrijden