×
-
PERSBERICHT: Op zoek naar een nieuwe hobby? Probeer dans!
Aangemaakt op: 2015-08-20
Turnhout, 20 augustus 2015. De start van het nieuwe schooljaar komt eraan en dat betekent ook dat voor vele sporten het seizoen weer begint. In dans wordt het startschot van het seizoen traditioneel gegeven tijdens de vele opendeurdagen en proeflessen van dansclubs en -scholen over heel Vlaanderen. Als je op zoek bent naar een nieuwe hobby of sport, is dat dan ook hét ideale moment om te proeven van het dansen en er alle voordelen van te ontdekken.

Dans is zowel inspanning als ontspanning, zowel kunst als sport. Heb je dus het voornemen om wat meer te gaan sporten, dan is dansen zeker het overwegen waard. Dans geeft je namelijk de kans om op een plezierige, ontspannen manier aan sport te doen. Dansen spreekt zowel het fysieke als het mentale en emotionele aan, waardoor je tijdens de dansles enkel nog aan het dansen denkt en je hoofd volledig vrij kunt maken van alle stress die zich tijdens de dag heeft opgestapeld. Bijkomend pluspunt: de drempel om te beginnen met dans is klein, want je hebt geen grote of dure materialen nodig.

 

Daarnaast omvat dans heel veel verschillende stijlen en substijlen. Je vindt dus zeker wel een dansstijl die bij jou past. Wil je erachter komen welke dansstijl de jouwe is, dan is de start van het dansseizoen daarvoor het ideale moment. In die periode, van eind augustus tot half september, organiseren veel dansclubs en –scholen namelijk opendeurdagen en proeflessen. Zo kun je kennismaken met al die verschillende dansstijlen en kun je uitzoeken welke dans het beste bij jou past.

Op zoek naar een dansclub bij jou in de buurt? Die vind je via “Ik zoek een dansclub/-school” op www.danssportvlaanderen.be.

 

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Overzicht opendeurdagen en proeflessen
Zoekrobot "Ik zoek een dansclub/-school"