×
Vlaamse hoofdrolspeelster gezocht voor nieuwe kortfilm
Aangemaakt op: 2021-04-16


Voor de korte film ZINKEN (regie: Emma Branderhorst) is het Fillmproductiehuis Family Affair Films op zoek naar een geschikte (Vlaamse) hoofdrolspeler die bij voorkeur ervaring heeft met dans, en meer specifiek twirl.

Zinken wordt gemaakt met de wildcard van het Nederlandse Filmfonds die Emma won in 2019 met haar afstudeerfilm 'Onderhuids' (Internationale premiere op de Berlinale 2019). Het is een initiatief om jonge makers de kans te geven hun eerste film te realiseren na hun afstuderen.

De film in het kort: De 14-jarige ROSA is geen klein meisje meer maar ook nog geen vrouw. Haar lichaam verandert en Rosa weet zich geen houding te geven. Haar moeder begrijpt haar niet en is vooral met zichzelf bezig. In een schreeuw om aandacht vertrekt Rosa een leugen over haar moeder aan haar vriendin Tessa. Eindelijk krijgt ze de aandacht waar ze zo naar verlangt, maar dan gaat de leugen een eigen leven leiden en verliest Rosa de controle. 

Voor de rol van Rosa, een veertienjarig meisje, is het filmhuis nog op zoek naar een geschikte hoofdrolspeler van ongeveer die leeftijd. Acteerervaring is niet nodig, wel zoeken ze iemand met ervaring van dans/cheerleeding of het liefst twirl. Ze zoeken iemand met een expressief karakter en iemand die absoluut niet op haar mondje is gevallen.

Casting is in april. Heb je interesse en herken je jezelf in Rosa? Stuur dan een mail met je foto's, dans/twirlervaing en je gegevens naar rosadefilm@familyaffairfilms.nl