×
De Koning Boudewijnstichting maakt middelen vrij, ook voor jouw dansclub!
Aangemaakt op: 2021-04-08

Covid-19 en de bijbehorende gezondheidsmaatregelen zetten nu al meer dan een jaar het dagelijkse leven van de hele bevolking op zijn kop. Jongeren hebben het bijzonder zwaar, en vooral de meest kwetsbaren onder hen.

De Koning Boudewijnstichting steunt daarom projecten die jongeren en jongvolwassenen, van 15 tot 25 jaar, weer beter in hun vel laten voelen. Plezierige, meeslepende projecten die hun gevoel van engagement opnieuw aanwakkeren, en de zin om solidair te zijn met degenen die de meeste moeilijkheden kennen.

Concreet?

De projecten moeten zijn bedacht en worden gedragen door jongeren, voor jongeren. Het kan gaan om fysieke, sportieve, culturele, artistieke of sociale, … activiteiten. Ze zetten aan tot engagement, smeden sociale banden en solidariteit. Ze moeten uiteraard de gezondheidsmaatregelen naleven die gelden op het moment dat ze worden uitgevoerd.

Alle organisaties die werken voor en met jongeren, tussen 15 en 25 jaar – organisaties voor jeugdzorg, jeugdbewegingen, organisaties voor integratie, sociaal-culturele organisaties, sportclubs, scholen, instellingen voor hoger onderwijs, jeugdhuizen, … – kunnen een project indienen.

De organisaties die zich kandidaat stellen, kunnen steun vragen van minimaal € 2.500 tot maximaal € 10.000 voor een lokaal project. Ze kunnen tot maximaal € 20.000 vragen als het geografische bereik groter is.

Opgelet: de deadline om projecten in te dienen nadert al snel, op 19 april 2021!