×
11/11/2019
Infosessie Bijkluswet
Datum: 11/11/2019

Uur: 09u30 tot 11u00

Locatie: Sporta-centrum, Geneinde 2, 2260 Tongerlo (in het theorielokaal vlakbij de receptie)

Docent: Joris De Wortelaer

Inhoud infosessie:

Op een correcte manier medewerkers in een sportorganisatie vergoeden bleek jarenlang de achilleshiel van het verenigingsleven. Reguliere tewerkstelling was voor de modale sportclub onbetaalbaar, terwijl vrijwilligersvergoedingen dan vaak weer te kort schoten. In de zomer van 2018 kwam verlossend nieuws. De jarenlange vraag van de sector naar een statuut voor de trainer (en andere functies binnen het verenigingsleven) werd toen ingelost door middel van het statuut van het verenigingswerk. Het statuut is één van de drie pijlers van de wet bijklussen (verenigingswerk – burger tot burger prestaties – deeleconomie). Dit statuut biedt sportorganisaties de mogelijkheid om op een administratief gemakkelijke én (para-) fiscaal interessante manier trainers, scheidsrechters, begeleiders enz. in hun sportorganisatie zonder juridische risico’s in te schakelen. 

In deze sessie krijg je een helder antwoord op de vele vragen die hierbij naar boven komen, zoals: Wie kan verenigingswerker worden? Hoe combineer je het statuut met je professionele bezigheden? Hoe verricht je de aangifte? Welke formaliteiten in acht nemen? Hoeveel mag je verdienen en wat zijn de fiscale gevolgen? 

Joris De Wortelaer is advocaat en stond mee aan de wieg bij het uitwerken van het statuut verenigingswerk. Hij schept tijdens deze sessie hierover meer duidelijkheid.

Deelnameprijs:

U betaalt 15 euro als niet-gediplomeerde en 5 euro als gediplomeerde*.
* Diploma = Bachelor LO, Licentiaat LO, Initiator Standaarddans, Initiator Actuele dans, Initiator Urban Dance, Initiator Jazzdans, Initiator Recreatief Dansen, Initiator Rolstoeldans, Instructeur B Standaarddans, Instructeur B Jazzdans, Instructeur B Urban Dance,Trainer A Standaarddans, Jazzdans of Urban Dance.
Ook Partner Trainer A en Partner Instructeur B betalen 5 euro.

Inschrijvingen dienen betaald te worden voor maandag 4/11 op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving Infosessie Bijkluswet'.

Opgelet: om te kunnen deelnemen aan deze infosessie moet je lid zijn of worden van de federatie. Alle info over aansluiten als lesgever bij de federatie kan u hier lezen.


Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Sporta Tongerlo
Geneinde 2
Tongerlo 2260
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 4711038