×
Gebruikersnaam:Paswoord:Blijf ingelogd:

Login

2/6/2018
clipdance & jurycursussen (Turnhout)

PROGRAMMA

tijd

zaal 1

zaal 2

12:00

onthaal

12:30

clipdance disco

 

 

Sandy De Win

 

14:00

clipdance street

 

Valerie Maene

15:30

jurycursus street

jurycursus jazz/modern/showdance

 

Valerie Maene

Mieke Ketelslegers

17:30

einde

CLIPDANCE

Voor wie? Alle lesgevers die van plan zijn om volgend jaar met hun dansers aan de Danssport Vlaanderen-wedstrijden deel te nemen, zijn meer dan welkom! Ook lesgevers die wensen te jureren op wedstrijden vragen we om de bijscholing clipdance te volgen.

Wat is clipdance? De clipdance is een dans die door Danssport Vlaanderen wordt opgelegd voor wedstrijddansers in de categorie ... -11 jaar Startklasse.

Waarom clipdance? Clipdance moet een drempelverlaging zijn voor kinderen tot 11 jaar die willen deelnemen aan wedstrijden. Een eigen combinatie dansen op muziek die vooraf niet gekend is, is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Doelstelling van clipdance? In de clipdance worden de basiselementen verwerkt die technisch correct uitgevoerd moeten worden. De bedoeling hiervan is de dansers bewust maken van correcte lichaamshoudingen en het belang van afwerking tijdens het dansen.

Waarom deze bijscholing?
1. Om lesgevers de kans te geven de opgelegde dans zelf in te oefenen om nadien in hun club door te geven aan de eigen dansers.
2. Om lesgevers te wijzen op de voornaamste technische eisen en hoe deze moeten worden uitgevoerd.

 

JURYCURSUS STREETDANCE EN JAZZ, MODERN & SHOWDANCE

Opgelet dit zijn twee aparte cursussen! Er zal dieper ingegaan worden op de dansstijlen. Wat zijn moeilijke bewegingen, wat mag niet, hoe hard ga je foute bewegingen afstraffen, naar wat ga je kijken als je solo duo en groepen jureert, ... Kom je vragen stellen en mis deze jurycursus niet! (De jurycursus disco zal doorgaan tijdens het juryweekend disco: https://www.facebook.com/events/146343479303602/)

 

Voor wie? Voor iedereen die wenst te jureren op Danssport Vlaanderen-wedstrijden en lesgevers die van plan zijn om volgend jaar met hun dansers aan Danssport Vlaanderen-wedstrijden deel te nemen.

Wat? Er zal uitleg gegeven worden over de verschillende items waarop de jury zal moeten letten tijdens een Danssport Vlaanderen-wedstrijd (ook interessant voor lesgevers van wedstrijddansers!)

Doel? Het doel van deze juryopleiding is "eenvormigheid nastreven bij het beoordelen van de verschillende criteria" en "gerichter leren kijken" tijdens het jureren.

Jurylid worden? Lesgevers die de bijscholing Clipdance én de jurycursus volgen krijgen voorrang om te jureren op Danssport Vlaanderen-wedstrijden (meer info: www.danssportvlaanderen.be -> rubriek wedstrijden)

 

KOSTPRIJS

* GRATIS voor alle lesgevers die aangesloten zijn bij Danssport Vlaanderen
* €15 indien je niet bent aangesloten als lesgevers bij Danssport Vlaanderen

Georganiseerd door:
Danssport Vlaanderen vzw
Locatie:
Danscenter JayBees
Boomgaardstraat 46-48
Turnhout 2300
Contactgegevens organisator:
stijn@danssportvlaanderen.be
+32 014 711037