×
25/3/2021
Hoe omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren in de dansles?

Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren in de dansles? Dat overkomt iedereen wel eens en jou dus ook… Maar ga je hier op een goede manier mee om? Boek je het gewenste resultaat of blijf je met een onprettig gevoel achter? Gedragsmoeilijkheden of problemen zijn vaak heel complex en lastig voor zowel de omgeving als het kind zelf. 

Tijdens dit webinar, in het kader van de VTS Plus Marathon, gaan we op een interactieve manier aan de slag rond deze problematiek. We bekijken hoe 
gedragsproblemen/gedragsstoornissen ontstaan en werken rond verschillende verschijningsvormen zoals autisme, ADHD, faalangst, agressie, … We bekijken onze rol als lesgever in diverse (conflict)situaties en gaan ook dieper in op sociale problemen en samenwerking met anderen. Samen streven we naar do’s, don’ts, tips & tricks die bruikbaar zijn in onze danslessen!


Docent Elke De Pauw is leerkracht in het secundair onderwijs en fungeerde meer dan 10 jaar als danslesgever op competitief en recreatief niveau. Daarnaast is ze ook docente bij de Vlaamse Trainersschool in de opleiding Initiator Recreatief Dansen en participeert ze als vloercommissaris op danswedstrijden bij Danssport Vlaanderen. 

Doelgroep:

Voor alle lesgevers die dansles geven aan kinderen en jongeren.

Praktisch:

Uur: 19u30 tot 20u45

Deelnameprijs: 7,5 euro

Inschrijven tot 2 dagen op voorhand via de website van VTS Plus Marathon 

Dit webinar kadert binnen de VTS Plus Marathon, een bijscholingsmarathon voor trainers die loopt tussen 22 februari en 31 maart. Benieuwd naar de andere webinars, die zowel sportoverschijdend als sportspecifiek zijn? Neem dan zeker eens een kijkje op de website.


Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Online

nvt nvt
Contactgegevens organisator:

+32 014 91 90 51