×
13/12/2020
Bijscholing G-dans & Rolstoeldans
Op zondag 13 december organiseren we een bijscholing G-dans voor lesgevers in Ham. In het luik rolstoeldans leren experts Elien en Greet Bervoets je de vele mogelijkheden van Latin Solo binnen rolstoeldans en leert Dorien Van Assche je enkele danscombinaties in de stijlen hip hop en modern aan. In het luik G-dans licht expert Zoë Demoustier toe hoe je les geeft aan personen met een mentale beperking en waarmee je zoal rekening dient te houden.

Doelgroep: Deze bijscholing is voor lesgevers G-dans en lesgever rolstoeldans. De bijscholing wordt ook opengesteld voor (mid-gevorderde) rolstoeldansers die geen les geven, op voorwaarde dat ze voldoende ervaring hebben.

Programma:

09u15 – 09u45

Onthaal

09u45 – 13u00

 

Bijscholing rolstoeldans
Sessie 1: 09u45 – 11u15: Latin Solo
Sessie 2: 11u30 – 13u00: Modern en Hip Hop

13u00 – 14u00

Middagpauze

14u00 – 16u00

Bijscholing G-dans voor personen met mentale beperking


Workshops:

Rolstoeldans Latin Solo
Docenten: Elien Bervoets & Greet Bervoets

Deze sessie wordt gegeven door docenten Elien & Greet Bervoets, 2 zussen met een passie voor rolstoeldansen. Sinds 2003 zijn ze gebeten door het wedstrijddansen binnen rolstoeldans. Ze dansen in de hoogste klasse en zijn meermaals Belgisch en Benelux kampioen geworden en zelfs winnaars van de prestigieuze World Cup wheelchair dancing en WDC-Al World Championships. Sinds 2009 geven de zussen rolstoeldans aan verschillende groepen, alsook workshops en privélessen. Intussen hebben ze het diploma Assistent-Instructeur Rolstoeldansen in Nederland behaald, alsook het VTS diploma Initiator Rolstoeldans.

In deze sessie zullen zij het hebben over ‘Latin solo’. Het stijldansen heeft vaak een oudbollig imago en met deze workshop willen ze laten zien dat dat helemaal niet waar is. Doordat je danst zonder partner is deze dansvorm voor een breed publiek toegankelijk. De opzwepende latin muziek zorgt ervoor dat het bij velen in de smaak valt. Zowel dansers met als zonder ervaring in het stijldansen zullen plezier beleven aan deze dansvorm. Elien en Geert zullen tijdens deze sessie verschillende passen toelichten die je zowel op je voeten als in de rolstoel kan meedansen, en die je daarna zelfs nog kan gebruiken als je in koppel gaat dansen. Een veelzijdige workshop die de drempel naar het stijldansen verkleind!

Rolstoeldans Modern en Hip Hop
Docent: Dorien Van Assche

Dorien Van Assche volgde vanaf haar kindertijd lessen klassiek ballet, pointes, jazzdans, moderne dans en hip hop. Ze behaalde diploma’s voor hoofdanimator in het jeugdwerk, dansanimator en dansinstructeur bij Danskant. Daarnaast volgde ze ook verschillende opleidingen bij de Vlaamse Trainerschool (VTS). Zo heeft ze haar opleidingen Initiator en Instructeur B Jazzdans met vrucht beëindigd. Daarnaast behaalde ze ook het diploma van Initiator Dans voor senioren en Initiator Rolstoeldans. 

Ze geeft sinds haar 15de op verschillende plaatsen dansles. De laatste jaren is ze vooral vaste docente bij dansstudio Bouger in verschillende stijlen, waar ze ook voor het eerst in contact kwam met rolstoeldansen. Ondertussen geeft ze al bijna 10 jaar g-dans en een 5-tal jaar rolstoeldans. In haar lessen rolstoeldans combineert ze vaak choreo’s voor zowel staande dansers als dansers in een rolstoel. Tijdens de workshop zal ze enkele choreo’s aanleren die je voor combidansen kan gebruiken in de stijlen modern en hip hop.

Opgelet: je dient voor de sessies rolstoeldans je eigen rolstoel te voorzien.


G-dans voor personen met een mentale beperking (praktijk)
Docent: Zoë Demoustier

Zoë Demoustier is danseres, choreograaf en docent. Sinds 2012 begeleidt zij het DAMBA project (DAnsers Met Bijzonder Aandacht) in Danscentrum Aike Raes Leuven. Tijdens haar opleiding in Amsterdam (AHK) en doorheen de jaren ontwikkelde ze methodieken voor het lesgeven aan, en het maken van artistiek werk met dansers met een mentale beperking. 
In deze sessie zullen methodieken en oefeningen aan bod komen om toe te passen op danslessen voor kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale beperking. De sessie zal bestaan uit een themales opgebouwd volgens de klassieke structuur van een dansles. Elke oefening zal samen met de deelnemers worden uitgevoerd bij wijze van voorbeeld en daarna worden geëvalueerd.

Gedurende de les zullen tips gegeven worden over:
- de organisatie van de ruimte
- werken met materiaal 
- het belang van muziek/muzikaliteit
De oefeningen en tips kunnen meegenomen worden naar de eigen dansles.

Locatie:

Hamse Dansclub
Bergstraat 37/A
3945 Ham (afrit 25a)

Deelnameprijs voor de bijscholing:
VTS-gediplomeerd als Initiator rolstoeldans en aangesloten als lesgever: gratis
Niet-gediplomeerd (als Initiator rolstoeldans), maar wel aangesloten als lesgever: 5€
Niet aangesloten (als lesgever): 25€

Extra info voor deze bijscholing:
- Voorzie een eigen rolstoel indien je deelneemt aan de rolstoeldans workshops.
- Deelnemen aan slechts 1 sessie is ook mogelijk, maar u betaalt wel de volledige deelnameprijs.
- Gelieve bij de inschrijving aan te duiden voor welke workshops u zich wenst in te schrijven.
- Meer info via sandy@danssportvlaanderen.be (sessie G-dans mentale beperking) of laura@danssportvlaanderen.be (sessies rolstoeldans).

Inschrijven voor de bijscholing kan via deze pagina (rechts).

Georganiseerd door:
Danssport Vlaanderen vzw
Locatie:
Hamse Dansclub
Bergstraat 37/A
HAM 3945
Contactgegevens organisator:
sandy@danssportvlaanderen.be of laura@danssportvlaanderen.be
+32