×
Verantwoord sportenEthisch sportenGrensoverschrijdend gedrag in de sportGezond sportenAntidopingsbeleidElitesporters in dans DopingwetgevingNieuws over verantwoord sportenKennismakingOver onsBeleidMissieWerkingBeleidsplanBestuurAlgemene vergaderingRaad van bestuurCommissiesSportcommissieWedstrijdcommissie Actuele DansCommissie Recreatief DansenSeniorencommissieLerarencommissie Actuele DansLerarencommissie Standard, Latin, SocialAdviesraad ethisch en gezond sportenTuchtcommissieMedewerkersDansclubsTijdschriftenVerzekeringenPartnersGeschiedenisContact
Gezondheidsrisico’s van doping en prestatiebevorderende middelen

Prestatiebevorderende middelen zoals anabole steroïden, groeihormonen, EPO,… maar ook middelen zoals clenbuterol en insuline hebben niet enkel een effect op je prestaties als sporter (en staan daarom op de dopinglijst van verboden middelen). 

Ze vormen ook een risico voor je gezondheid, zowel op korte als op lange termijn. In het ergste geval kan het gebruik van zulke middelen leiden tot een plotse dood (bv. door hartfalen). Neem dus nooit zulke prestatiebevorderende middelen, niet enkel uit ethische overwegingen, maar ook gewoon voor je eigen gezondheid!

Meer weten?