×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschaplesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansLid worden
Gebruikersnaam:Paswoord:Blijf ingelogd:

Login

Opleiding StandaarddansDe opleidingen Standaarddans focussen op de heersende technieken en terminologieën binnen Standard, Latin en Social Dance.

  • Op niveau 1 spreken we van Initiator, gericht op het lesgeven aan beginnende en recreatieve standaarddansers;
  • Op niveau 2 spreken we van Instructeur B, gericht op het lesgeven aan recreatieve en competitieve standaarddansers (tot provinciaal/landelijk niveau);
  • Op niveau 3 spreken we van Trainer A, gericht op het lesgeven aan competitieve standaarddansers(op internationaal niveau).
Toelatingsproef
Vooraleer je kunt deelnemen aan een opleiding standaarddans, moet je slagen voor de toelatingsproef van die opleiding. 
Als je slaagt voor een toelatingsproef, blijft je attest 2 jaar geldig. Wacht dus niet tot de laatste kans om een toelatingsproef af te leggen.
Als je niet slaagt, kun je bij de volgende toelatingsproef die georganiseerd wordt, opnieuw je kans wagen.

Voorbereidende stage
Regelmatig wordt er ook een voorbereidende stage georganiseerd die je voorbereidt op de toelatingsproef.
16/6/2018
Toelatingsproef Instructeur B Standaarddans
Wanneer?
Zaterdag 16 juni 2018: van 13u00 tot circa 16u30
timing nader te bepalen (afhankelijk van aantal deelnemers).

Proef:
Tijdens deze vaardigheidsproef zullen de kandidaten moeten bewijzen dat zij over de nodige bekwaamheid beschikken om de opleiding "Instructeur B Standaarddans" aan te vatten en met succes te beëindigen.
Daarom worden de kandidaten tijdens een mondelinge ondervraging getest op hun vaardigheidsniveau qua dansstijl en danstechniek.
Zij worden bekwaam geacht uitleg te kunnen geven over de technische uitvoering (voetposities en richtingen) van enkele basisfiguren (blok 1) zoals aangeleerd tijdens de verplichte voorbereidende stage.

Doelgroep:
Gediplomeerden Initiators Standaarddans met de intentie de VTS-opleiding Standaarddans verder te zetten (op niveau van Instructeur B). Meer info over deze opleiding kan je via deze link terugvinden.

Inschrijven voor 11 juni (rechts deze pagina).

Georganiseerd door:
Danssport Vlaanderen vzw
Locatie:
Sporthal De Doelen
Schuttershof 2A
GEEL 2440
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 014 711038