×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschaplesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansLid worden
Opleiding StandaarddansDe opleidingen Standaarddans focussen op de heersende technieken en terminologieën binnen Standard, Latin en Social Dance.

  • Op niveau 1 spreken we van Initiator, gericht op het lesgeven aan beginnende en recreatieve standaarddansers. In de opleiding wordt stilgestaan bij de didactiek en methodiek van een les. Verder wordt er ook veel aandacht besteed aan technische en didactische kennis van het Eenheidsprogramma Standaarddans niveau 1;
  • Op niveau 2 spreken we van Instructeur B, gericht op het lesgeven aan recreatieve en competitieve standaarddansers (tot provinciaal/landelijk niveau). In deze opleiding wordt er onder meer aandacht besteed aan de technieken en foutenanalyse van het eenheidsprogramma Ballroom- en Latin, alsook dat van Social Dance;
  • Op niveau 3 spreken we van Trainer B, gericht op het lesgeven aan competitieve Standaarddansers (op nationaal niveau);
    Op niveau 4 spreken we van Trainer A, gericht op het lesgeven aan competitieve Standaarddansers (op internationaal niveau);
Toelatingsproef
Vooraleer je kunt deelnemen aan een opleiding standaarddans, moet je slagen voor de toelatingsproef van die opleiding. 
Als je slaagt voor een toelatingsproef, blijft je attest 2 jaar geldig, tenzij de opleiding in de tussentijd niet wordt georganiseerd (dan is het attest langer geldig). Wacht dus niet tot de laatste kans om een toelatingsproef af te leggen.
Als je niet slaagt, kun je bij de volgende toelatingsproef die georganiseerd wordt, opnieuw je kans wagen.

Voorbereidende stage
Regelmatig wordt er ook een voorbereidende stage georganiseerd die je voorbereidt op de toelatingsproef van Instructeur B.
9/11/2019
Voorbereidende stage & Toelatingsproef Instructeur B Standaarddans

Wanneer:
Zaterdag 09/11: 09u00 – 13u00
Zaterdag 23/11: 09u00 – 13u00 
Zaterdag 30/11: 09u00 – 13u00 
Toelatingsproef: Zaterdag 14/12: 09u30 – 13u00

Adres:
Sportcomplex Het Veld
Schildebaan 22b, 2240 Zandhoven

Inhoud:
Tijdens deze 3 stagedagen zal je voorbereid worden op de toelatingsproef van de opleiding "Instructeur B Standaarddans".
De toekomstige cursisten krijgen een scholing in dansstijl en techniek van dansen uit het eenheidsprogramma (blok 2 en 3). Op het einde van deze stage moeten de kandidaten in staat zijn om de aangeleerde figuren/combinaties uit blok 1, 2 en 3 te kunnen dansen als dame en als heer, en een aantal figuren uit blok 1, 2 en 3 technisch te kunnen verklaren en stap na stap te kunnen benoemen op basis van voetposities en richtingen.

Doelgroep:
Gediplomeerden Initiators Standaarddans met de intentie de VTS-opleiding Standaarddans verder te zetten (op niveau van Instructeur B). Deze opleiding zal in januari 2020 van start gaan en wekelijks doorgaan op zaterdagen in provincie Antwerpen. Meer info over deze opleiding kan je binnenkort via onze website terugvinden. Voor vragen kan je terecht bij laura@danssportvlaanderen.be. 

Deelnameprijs:
30€ voor de volledige stage inclusief toelatingsproef.

Inschrijven kan via de rode knop rechts. Inschrijving is pas definitief na betaling. Inschrijven kan tot ten laatste 06/11.

Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving stage standaarddans'.

Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Sportcomplex Het Veld
Schildebaan 22 B
ZANDHOVEN 2240
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 014 711038