×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschaplesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansLid worden
Opleiding Jazzdans

De opleidingen Jazzdans focussen op de heersende technieken en terminologieën binnen jazzdans.

  • Op niveau 1 spreken we van Initiator, gericht op het lesgeven aan beginnende en recreatieve jazzdansers. In de opleiding wordt stilgestaan bij de didactiek en methodiek van een les, alsook bij de basistechnieken en terminologie die binnen jazzdans worden gehanteerd; 
  • Op niveau 2 spreken we van Instructeur B, gericht op het lesgeven aan recreatieve en competitieve jazzdansers (tot provinciaal/landelijk niveau). Er wordt onder andere dieper ingegaan op het monteren van muziek, gevorderde technieken en specifieke didactiek en methodiek.
  • Op niveau 3 spreken we van Trainer B, gericht op het lesgeven aan competitieve jazzdansers (op nationaal niveau);
  • Op niveau 4 spreken we van Trainer A, gericht op het lesgeven aan competitieve jazzdansers (op internationaal niveau);

 

Toelatingsproef
Vooraleer je kunt deelnemen aan een opleiding jazzdans, moet je slagen voor de toelatingsproef van die opleiding. 
Als je slaagt voor een toelatingsproef, blijft je attest 2 jaar geldig, tenzij de opleiding in de tussentijd niet wordt georganiseerd (dan is het attest langer geldig). Wacht dus niet tot de laatste kans om een toelatingsproef af te leggen. Als je niet slaagt, kun je bij de volgende toelatingsproef die georganiseerd wordt, opnieuw je kans wagen.

Voorbereidende stage
Regelmatig wordt er ook een voorbereidende stage georganiseerd die je voorbereidt op de toelatingsproef van de Initiator opleiding (zie Danskampen).
16/6/2019
Toelatingsproef Instructeur B Jazzdans Herentals
Uur: 09u00 - 10u00

Proef Instructeur B opleiding:
De kandidaat danst een solo van minstens 1 minuut en maximum 2 minuten op eigen gekozen muziek. Zie document 'Opdracht TP Instructeur B Jazzdans' voor meer toelichting. 

Niet vergeten:

Inschrijven voor deze proef (rechts op deze pagina).
Gelieve, naast de online inschrijving, onderstaand formulier op voorhand in te vullen en door te mailen naar laura@danssportvlaanderen.be.
- Danskledij
- Plooibare balletslofjes (aanbevolen, maar niet verplicht) 

Na het succesvol afleggen van de toelatingsproef blijft het attest 2 jaar geldig, tenzij de opleiding in de tussentijd niet wordt georganiseerd (dan is het attest langer geldig). 


Toelatingsvoorwaarden opleiding Instructeur B Jazzdans:

- Het diploma van 'Initiator Jazzdans' of 'Initiator Actuele Dans' bezitten of ermee gelijkgesteld zijn;

- Geslaagd zijn op de toelatingsproef;

Geslaagd zijn op het Algemeen gedeelte van de Instructeur B opleiding. Dit gedeelte wordt georganiseerd door de Vlaamse Trainersschool. 

Meer info kan je hier terugvinden. Opgelet (!): Je dient geslaagd te zijn op dit gedeelte vooraleer je je kan inschrijven.


Inschrijven Instructeur B Jazzdans in 2019:
Instructeur B Jazzdans opleiding is een vakantiecursus en start vanaf de herfstvakantie op 28/10/2019.

Meer info en lessenrooster via deze link.

Enkel indien je geslaagd bent voor de toelatingsproef en het Algemeen gedeelte, kan je voor de cursus zelf inschrijven via Sport Vlaanderen (Bloso) via deze link. Door te zoeken op Sporttak 'Dansen' en vervolgens op de naam van de verkozen opleiding te klikken, kom je rechtstreeks bij de opleiding.


Download documenten:
Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Sport Vlaanderen Herentals
Vorselaarsebaan 60
HERENTALS 2200
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 711038