×
Afgelasting BK Standard & Latin
Aangemaakt op: 2020-03-19

Beste dansers, coaches, clubs, 

Gezien de huidige situatie omtrent het coronavirus en de verwachting van experts dat die situatie nog een tijd gaat duren, hebben BDSF, Danssport Vlaanderen en FWBDS besloten om alle Belgische kampioenschappen Standard & Latin van 2020 te schrappen

We nemen die uiterst moeilijke beslissing uit bezorgdheid om het welzijn van de wedstrijddansers. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de situatie de komende weken en maanden zal zijn. Wat wel duidelijk is, is dat de voorbereiding van de wedstrijddansers voor het BK in het gedrang komt. Om hen niet in de onzekerheid te laten en in alle rust te laten toewerken naar het volgende seizoen, nemen we nu al deze beslissing. 

Beslissingen omtrent selecties, ranking en uitzending van wedstrijdparen naar EK/WK zijn nu nog niet genomen. Die zullen later genomen worden in het BDSF Departement Standard & Latin. 

Het coronavirus zet ons voor uitdagingen en moeilijkheden die we nooit eerder meemaakten. Als federaties proberen we in die moeilijke omstandigheden de juiste beslissingen te nemen, maar wij hadden de situatie uiteraard ook liever anders gezien. We hopen dat jullie als club, als coach, als danser daarvoor begrip kunnen opbrengen. 

Met vriendelijke groeten, 
BDSF, Danssport Vlaanderen, FWBDS