×
Vlaams kampioenschap Streetdance nu zaterdag in Merelbeke
Aangemaakt op: 2020-03-10

Deze zaterdag vindt in Merelbeke het Vlaams kampioenschap Streetdance plaats. Meer dan 400 dansers strijden er om de titel van Vlaams kampioen, maar ook voor een selectie voor het Belgisch kampioenschap van 3 mei in Lokeren.

Dream Dance vzw organiseert dit jaar het kampioenschap samen met de Vlaamse dansfederatie, Danssport Vlaanderen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden aangezien er maar liefst 410 dansers deelnemen aan de wedstrijd. De competitie vindt plaats in Sporthal Ter Wallen in Merelbeke en is het Vlaams kampioenschap voor alle provincies.

Streetdance is een verzamelnaam voor de urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking en breakdance. Voor dit kampioenschap zijn alle categorieën goed vertegenwoordigd. 50 solodansers, 39 duo’s, 17 small groups en 12 formaties zullen strijden om een podiumplaats.

De dansers zullen allemaal hun beste beentje voor zetten om in de prijzen te vallen, maar ze strijden ook om een plek voor het Belgisch kampioenschap. Dit Vlaams kampioenschat is voor de dansers de laatste kans om zich te plaatsen voor het Belgisch kampioenschap dat plaatsvindt op 3 mei in Sporthal Lokeren. 

Aan het Belgisch kampioenschap mag enkel de top van het klassement deelnemen. Voor de solodansers betekent dit de top 16, voor duo’s de top 10, voor small groups de top 7 en voor formaties de top 5.


Tijd: Zaterdag 14 maart 2020, deuren open om 9u, start wedstrijd om 10u

Locatie: Sporthal Ter Wallen, Sportstraat 1, 9820 Merelbeke

Inkom: €5 (gratis voor kinderen <8 jaar)

Download documenten :
Foto Streetdance
Meer informatie