×
Ga met korting naar dansvoorstellingen in STUK, Leuven
Aangemaakt op: 2020-03-09

Ook dit seizoen kun je weer met korting naar de dansvoorstellingen in STUK, Leuven. Zo kun je de komende weken onder meer genieten van:


Solos and Duets - Meg Stuart & Damaged Goods (di 24 maart)

"In Solos and Duets geven Gouden Leeuw-winnares Meg Stuart en Damaged Goods je een unieke inkijk in hun werk. Stuart bundelt in één voorstelling enkele van haar bijzonderste solo’s en duetten (Signs of Affection en Inflamável) en fragmenten uit avondvullende voorstellingen (No One is Watching, Built to Last, UNTIL OUR HEARTS STOP). Wat begint bij een riskante dans met stelten en motorhelmen mondt uit in een speels duet dat de grenzen aftast van sociaal contact en intimiteit. Begeleid door elektronica, slagwerk en een duistere punkband evolueert deze voorstelling van zwaarmoedigheid naar helderheid. Een unieke kans om kennis te maken met Stuarts spraakmakend oeuvre dat abstract en herkenbaar is, ingetogen en energetisch, en dat blijft groeien, leven en transformeren."As Long As We Are Playing - Kabinet K (do 26 en vrij 27 maart)

"Bij Kabinet K neemt ‘spelen’ altijd een bijzondere plek in, maar deze keer krijgt het resoluut de hoofdrol. As Long As We Are Playing wordt een voorstelling als een speeltuin, waarin de aanstekelijkheid van het spel het vertrekpunt vormt voor elke beweging en interpretatie. Geeft spelen ons net de ultieme vrijheid, of legt het ons eerder spelregels op? Het spel is de plaats van plezier en harmonie, maar tegelijk van conflict en macht. Bovenal weerspiegelt de manier waarop mensen spelen hoe ze met elkaar samenleven."
Every Body Electric - Doris Uhlich (di 31 maart)

"Everybody: dat betekent iedereen, maar nog meer elk lichaam. In dit ensemblestuk voor mensen met een lichamelijke beperking laat de Oostenrijkse choreografe Doris Uhlich individuele en collectieve ‘energiedansvormen’ ontstaan. Elk lichaam heeft specifieke mogelijkheden om zijn dynamiek en fysieke vreugde te articuleren. De bewegingen zelf zijn de brandstof om dat lichaam op te laden. Every Body Electric is een radicale uitnodiging om het potentieel daarvan te verkennen via het medium dans."
Kind - Peeping Tom (wo 1 & do 2 april)

"In Kind volg je de keuzes, twijfels en lichamelijke veranderingen van een opgroeiend kind. Via voorbereidend onderzoek met en door jongeren van verschillende achtergronden – bevoorrecht, achtergesteld, ouderloos – peilden de choreografen naar bepalende aspecten: hun lichaamstaal en speeldrang, maar ook hun zoektocht naar waarheid. Hoe organiseren kinderen hun wereld via rolspellen of imitaties, om bepaalde situaties meester te worden? Hoe reageren ze in traumatische situaties of hoe uiten ze hun angsten wanneer volwassenen uit de buurt zijn?"


Haiti o Ayiti - Cecilia Lisa Eliceche & Leandro Nerefuh (do 2 april)

"Ayiti, eiland van bergen, waar de Tainos, Arawaks, Marien, Magua, Maguana, Xaragua en vele anderen samenleefden toen Christopher Columbus in 1492 voet aan wal zette. Zijn komst markeerde het begin van de genocide, het brutale extractivisme van vele gebieden van Abya Yala en de trans-Atlantische slavenhandel. Te midden van de vele en aanhoudende opstanden werd één dansbijeenkomst berucht: een congres, voodoo-ceremonie en oorlogsraad bijeengeroepen door een Afrikaanse priesteres. Die dansbijeenkomst ontketende uiteindelijk de glorieuze en triomfantelijke Haïtiaanse Revolutie in 1791.

Cecilia Lisa Eliceche en Leandro Nerefuh willen leren van Haïti met betrekking tot de anti-koloniale weerstand in de vorm van dans en cultivering. Samen met vele uitstekende medewerkers maken ze Haiti o Ayiti tere ere van Ayiti, zijn rijkdom, zijn dansen en zijn goddelijke inwoners. Een eerbetoon aan het eiland in de vorm van een dansgedicht, dat in de diepe wateren van het Caraïbisch gebied duikt."Bestellen:

  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode DansDansDans19/20 in;
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting.
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.

Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole.