×
Meer dan 400 dansers op laatste selectiewedstrijd Disco nu zondag
Aangemaakt op: 2020-03-09
Nu zondag vindt in Turnhout de laatste selectiewedstrijd plaats voor discodansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Er zullen maar liefst 400 dansers aanwezig zijn in de sporthal van het Heilig Graf om te strijden voor een podiumplaats. Ze werken dit seizoen toe naar het Vlaams en Belgisch kampioenschap, maar ook naar de internationale competitie, DanceNation, die een groot spektakel beloofd te worden.  

Komende zondag, 15 maart, vindt de wedstrijd plaats in de sporthal van het Heilig Graf te Turnhout. 414 dansers zullen daar het beste van zichzelf geven, verdeeld in 4 categorieën: solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formatie (vanaf 8 dansers). Disco is een erg intensieve en atletische dansstijl die nog weinig te maken heeft met de bekende discodans van de jaren ’70. Enkel de outfits vinden hun roots in deze periode, ze schitteren dan ook als nooit tevoren.

Vooral de solo-categorie is goed vertegenwoordigd met 158 dansers. Ook bij de andere categorieën zal er hevig gedanst worden. 52 duo’s, 30 small groups en 17 formaties zullen strijden om een podiumplaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door Dance Studio Movenza en de Vlaamse dansfederatie, Danssport Vlaanderen.
De wedstrijd is voor de dansers de laatste kans om zich te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap van 4 en 5 april in Herselt. Na dat Vlaams kampioenschap volgen ook nog het Belgische kampioenschap op 1 en 2 mei in Maldegem en de internationale wedstrijd, DanceNation, op 17 mei in Roeselare.

Praktisch:
Tijd: zondag 15 maart , deuren open om 09:00u, start wedstrijd om 10:00u
Locatie: Sporthal van het Heilig-Grafinstituut, Baron Frans du Fourstraat 27, 2300 Turnhout
Inkom: €5 (gratis voor kinderen <8 j.)

Download documenten :
Foto Disco
Meer informatie