×
Vlaams kampioenschap Jazz, Modern en Show in Merksem
Aangemaakt op: 2020-03-02
Nu zondag vindt in Merksem het Vlaams kampioenschap voor Jazz, Modern en Show plaats. De dansers strijden er om de titel van Vlaams kampioen, maar ook voor een selectie voor het Belgisch kampioenschap van 2 mei in Maldegem.

Dansschool DiLuna organiseert dit jaar samen met de federatie, Danssport Vlaanderen, de wedstrijd. De competitie vindt plaats in sporthal St.Eduardus Instituut in Merksem en is het Vlaams kampioenschap voor alle provincies. 

Er worden 24 deelnemende clubs verwacht. Zij zullen in 4 categorieën strijden om de titel: solo (1 danser), duo (2 dansers, small group (4 tot 7 dansers) en formation (vanaf 8 dansers).
Vooral de solo-categorie is goed vertegenwoordigd met meer dan 90 dansers. 46 duo’s en 60 teams (small group en formation) zullen ook het beste van zichzelf geven tijdens de competitie.

Uiteraard zal de strijd om de titel bikkelhard zijn, maar er wordt ook gestreden voor een plek voor het Belgisch kampioenschap. Dit is voor de dansers de laatste kans om zich te kwalificeren. Het Belgisch kampioenschap vindt plaats op 2 mei in sporthal Meos te Maldegem.
Aan het BK mag enkel de top van het klassement deelnemen. Bij de solo’s gaat dat om de top-16, bij de duo’s om de top-10 en bij de small groups en formation om de top-7. In verschillende categorieën kan dat klassement nog veranderen op het Vlaams kampioenschap, dus de dansers zullen zondag hun beste niveau moeten halen om zich te plaatsen voor het kampioenschap. 

Praktisch:
Tijd: Zondag 8 maart, wedstrijd start om 10u
Locatie: St. Eduardus Instituut , Broeder Frederikstraat 3, 2170 Merksem
Inkom: €5 (gratis voor kinderen <8 jaar)

Download documenten :
Foto Modern
Meer info