×
4e selectiewedstrijd discodansen brengt bijna 700 dansers naar Oostkamp
Aangemaakt op: 2020-02-24
Komende zondag nemen er 680 dansers deel aan de 4e selectiewedstrijd discodansen.Ze werken dit seizoen toe naar het Vlaamse en Belgische kampioenschap, maar ook naar de internationale wedstrijd, DanceNation, die een groot spektakel beloofd te worden. De wedstrijd van zondag vindt plaats in sporthal De Valkaart in Oostkamp. 

Dit weekend tonen maar liefst 680 discodansers wat ze in hun mars hebben op de wedstrijd in Oostkamp. Vooral de solodansers zijn goed vertegenwoordigd, met maar liefst 145 inschrijvingen. Disco is een atletische stijl vol snelle, krachtige bewegingen die meestal worden uitgevoerd op dancemuziek. De stijl heeft nog weinig te maken met de bekende disco uit de jaren 70, behalve dan de outfits, deze zijn nog steeds oogverblindend. Discodansen is altijd een groot feest, zowel voor de dansers als het publiek.   
  
De wedstrijd is voor de dansers een 4e kans om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van 4 en 5 april in Herselt. Nadien volgen ook nog het Belgisch kampioenschap op 1 en 2 mei in Maldegem en DanceNation, een internationale danswedstrijd, op 17 mei in Roeselare. De wedstrijd in Oostkamp wordt georganiseerd door de Vlaamse dansfederatie, Danssport Vlaanderen, en Dance Passion uit Ruddervoorde.   

Praktisch: 
Tijd: zondag 1 maart, deuren open, 8u30 -start wedstrijd, 9u30
Locatie: Sporthal De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, 8020 Oostkamp 
Inkom: €5 (gratis voor kinderen < 8 jaar) 
Download documenten :
Foto Disco
Meer informatie