×
Meer dan 450 discodansers verzamelen in Sport Vlaanderen Herentals voor danswedstrijd
Aangemaakt op: 2020-02-10

Komende zondag nemen 453 dansers deel aan de derde selectiewedstrijd disco van het seizoen, de eerste van 2020. Ze werken dit seizoen toe naar het Vlaamse en Belgische kampioenschap, maar ook naar de internationale wedstrijd, DanceNation. De wedstrijd van zondag vindt plaats in Sport Vlaanderen Herentals.

Dit weekend nemen in Herentals maar liefst 453 discodansers deel aan de derde selectiewedstrijd van het seizoen. Vooral de solodansers zijn goed vertegenwoordigd: 152 dansers tonen individueel hun kunnen op de dansvloer. Daarnaast nemen ook nog 51 duo’s, 31 small groups (groepen van 4-7 dansers) en 18 formaties (groepen vanaf 8 dansers) deel.

Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. De stijl heeft dus nog weinig te maken met de disco uit de jaren 70, behalve dan de outfits: die schitteren en blinken zoals nooit tevoren. Het wordt dus zeker een feest in Herentals.

De wedstrijd in Herentals wordt georganiseerd door de Vlaamse dansfederatie, Danssport Vlaanderen, en Danscenter JayBeeS uit Turnhout. De wedstrijd is voor de dansers de derde kans om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van 4 en 5 april in Herselt. Nadien volgen ook nog het Belgisch kampioenschap op 1 en 2 mei in Maldegem en DanceNation, een internationale wedstrijd, op 17 mei in Roeselare.

Praktisch:
Tijd: zondag 16 februari, van 10 u. tot +/- 18.30 u. (deuren open om 9 u.)
Locatie: Sport Vlaanderen Herentals, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals
Inkom: € 5 (gratis voor kinderen -8 jaar)


Download documenten :
Foto disco small group
Foto disco solo
Meer informatie over de wedstrijd