×
Ga met korting naar dansvoorstellingen in STUK, Leuven
Aangemaakt op: 2020-02-04

Ook dit seizoen kun je weer met korting naar de dansvoorstellingen in STUK, Leuven. Zo kun je de komende weken onder meer genieten van:


Body of Work - Hiatus & Daniel Linehan (do 5 en vrij 6 maart)

Vaak wordt gezegd dat dans een vergankelijke kunstvorm is, die verdwijnt zodra de voorstelling is afgelopen. Nochtans zullen dansers het tegenovergestelde beweren: elke choreografie laat sporen na in het lichaam. Fysiek en concreet, in spieren en blessures, maar ook minder zichtbaar, door de herhaling van en de herinnering aan bewegingen die blijven resoneren in het lichaam van de danser.

In Body of Work gaat Daniel Linehan bij zichzelf op zoek naar die sporen. Hij verdiept zich in het choreografisch materiaal dat hij de afgelopen vijftien jaar creëerde en ontdekt fragmenten die na al die tijd nog aanwezig zijn in zijn lichaam. Samen met enkele intieme herinneringen uit zijn kindertijd mixt hij die tot een gloednieuwe voorstelling: een choreografie van het verstrijken van de tijd, die aantoont hoe het verleden altijd in het heden is verankerd.Moving Ballads - Femke Gyselinck (wo 11 en do 12 maart)

‘I’m fluid. You know. Everything I am I am not’, stelde Joni Mitchell ooit in een interview. Met de Canadese legende als inspiratie zoekt Femke Gyselinck in Moving Ballads naar ongehoorde verhoudingen tussen popmuziek en hedendaagse dans, lyrics, lyriek, choreografie en improvisatie. 

Hendrik Lasure componeerde een ballad die muzikaal en tekstueel het rijke oeuvre van Mitchell omspeelt. Van dat nummer brengen de vier performers een reeks variaties. Een gesticulerend lichaam is vaak veelzeggend, maar kan niet sluitend spreken, waardoor betekenissen steevast vloeibaar blijven. Moving Ballads zoekt via de lichamen van de performers naar het niemandsland tussen muziek, woorden en beweging.The Goldberg Variations - Michiel Vandevelde, Philippe Thuriot & Platform-K (wo 18 en do 19 maart)

The Goldberg Variations kennen we als het beroemde muziekwerk van Bach, maar in de hedendaagse dansgeschiedenis verwijst de titel ook naar de iconische solo van Steve Paxton. Paxton staat bekend voor zijn solo-improvisaties en als grondlegger van contactimprovisatie, een dansvorm waarbij de aanraking centraal staat.

Samen met Oscar Stalpaert, danser van Platform-K, een Gentse compagnie voor dansers met een beperking, en de Franse balletdanseres Audrey Merilus gaat choreograaf Michiel Vandevelde aan de slag met het werk van Bach en Paxton. Daarbij neemt hij veertig jaar ontwikkeling van allerlei improvisatie-danspraktijken onder de loep. Tegenwoordig is de westerse hedendaagse dans sterk geprofessionaliseerd en in zekere zin ook geconsolideerd. Hoe open, democratisch en toegankelijk is dans nog? Met verschillende lichamen die diverse mogelijkheden hebben, zoekt The Goldberg Variations naar de perfectie in imperfectie.Pillow Talk - Begüm Erciyas (do 19 & vrij 20 maart)

Begüm Erciyas werkt in haar performances met de kracht van de stem en de daad van het spreken. Met Pillow Talk brengt ze een nieuwe creatie die zich richt op de ervaring van de stem als autonoom medium. Hoewel we met onze stem onze persoonlijke overtuigingen en gevoelens uitdrukken, blijven we in dit digitale tijdperk vaak in twijfel over wie spreekt: een persoon of een machine?

In Pillow Talk wisselen bevreemding en overtuiging elkaar voortdurend af. Verspreid over een heuvelachtig landschap maakt het publiek contact met een virtuele entiteit. Een kunstmatige stem functioneert als bemiddelaar, gesprekspartner en spiegel. Terwijl gesprekken woord voor woord worden opgebouwd, indrukken worden gedeeld, dutjes worden gedaan en de tijd verstrijkt, nodigt Pillow Talk je uit om een intieme relatie aan te gaan met het niet-menselijke.Bestellen:

  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode DansDansDans19/20 in;
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting.
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.

Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole.