×
Meer dan 600 discodansers op danswedstrijd nu zondag in Zottegem
Aangemaakt op: 2020-01-27

Komende zondag nemen 610 dansers deel aan de derde selectiewedstrijd disco van het seizoen, de eerste van 2020. Ze werken dit seizoen toe naar het Vlaamse en Belgische kampioenschap, maar ook naar de internationale wedstrijd, DanceNation. De wedstrijd van zondag vindt plaats in de sporthal Bevegemse Vijvers in Zottegem.

Dit weekend nemen in Zottegem maar liefst 610 discodansers deel aan de derde selectiewedstrijd van het seizoen. Vooral de solodansers zijn goed vertegenwoordigd: 147 dansers tonen individueel hun kunnen op de dansvloer. Daarnaast nemen ook nog 64 duo’s, 23 small groups (groepen van 4-7 dansers) en 27 formaties (groepen vanaf 8 dansers) deel.

Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. De stijl heeft dus nog weinig te maken met de disco uit de jaren 70, behalve dan de outfits: die schitteren en blinken zoals nooit tevoren. Het wordt dus zeker een feest in de Bevegemse Vijvers.

De wedstrijd in Zottegem wordt georganiseerd door Danssport Vlaanderen en De Dansstudio uit Zottegem. De wedstrijd is voor de dansers de derde kans om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van 4 en 5 april in Herselt. Nadien volgen ook nog het Belgisch kampioenschap op 1 en 2 mei in Maldegem en DanceNation, een internationale wedstrijd, op 17 mei in Roeselare.

Praktisch:
Tijd: zondag 2 februari, van 10 u. tot +/- 19.30 u. (deuren open om 9 u.)
Locatie: Sporthal Bevegemse Vijvers, Bevegemse Vijvers 1, 9621 Zottegem
Inkom: € 5 (gratis voor kinderen -8 jaar)

Download documenten :
Foto discoteam
Foto discosolo
Meer informatie over de wedstrijd