×
Leg tickets voor een dansvoorstelling onder de kerstboom!
Aangemaakt op: 2019-12-11

Ook dit seizoen kun je weer met korting naar de dansvoorstellingen in STUK, Leuven. Misschien is dat een ideetje voor onder de kerstboom? 
Zo kun je de komende weken onder meer genieten van:


Yellow Towel - Dana Michel (di 17 december)

Als kind wikkelde de Canadese Dana Michel een gele handdoek rond haar hoofd, in een poging te lijken op de blonde meisjes op haar school. Nu duikt ze terug in de imaginaire wereld van haar jeugdige alter ego. Yellow Towel is een rituele performance, wars van zelfcensuur. Met een mix van ernst en absurditeit graaft Michel in de stereotypen die bestaan rond ‘black culture’ en gaat ze na in hoeverre ze zich erin kan herkennen.Cria - Suave & Alice Ripoll (woe 18 en do 19 december)

In Cria dansen tien jonge dansers uit Rio alsof hun leven ervan afhangt. Explosief, wild en ruw. Het woord ‘cria’, Portugees voor ‘jong schepsel’ of ‘creëren’, wordt in de Braziliaanse straattaal gebruikt om affectie te uiten over een jonge persoon voor wie je zorgt. Gedreven door het sociale onrecht in Brazilië reist Ripoll in deze voorstelling naar de lichamen waaruit het leven ontspringt.Softies - fABULEUS & Hanna Mampuys (za 11 en zo 12 januari)

Zacht is het nieuwe stoer! Softies is een virtuoze dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Ze vechten, springen, duiken, dragen en vangen elkaar op. Samen zoeken ze het gevaar op, maar tegelijk komen ze ook gevaarlijk dicht bij elkaar. Softies doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus en dans er zouden moeten uitzien.
The Waves - Noé Soulier (woe 15 januari)

In The Waves is kijken naar dans net zo creatief als dansen zelf. Om een fysieke reactie bij het publiek te prikkelen, zet choreograaf en filosoof Noé Soulier herkenbare handelingen zoals slaan, gooien en grijpen om in dansbewegingen. In die onophoudelijk veranderende bewegingspuzzel worden de zes dansers geflankeerd door twee percussionisten: Tom De Cock en Gerrit Nulens van het Ictus-ensemble.

Bestellen:
  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode DansDansDans19/20 in;
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting.
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.

Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole.