×
Bijna 600 dansers op discowedstrijd in Jabbeke
Aangemaakt op: 2019-11-12

Komende zondag nemen bijna 600 dansers deel aan de tweede selectiewedstrijd disco van het seizoen. Ze werken in dat seizoen toe naar het Vlaamse en Belgische kampioenschap, maar ook naar de internationale wedstrijd, DanceNation. De wedstrijd van zondag vindt plaats in het vrijetijdscentrum van Jabbeke.

Dit weekend nemen in Jabbeke maar liefst 583 discodansers deel aan de tweede selectiewedstrijd van het seizoen. Vooral de solodansers zijn goed vertegenwoordigd: 126 dansers tonen individueel hun kunnen op de dansvloer. Daarnaast nemen ook nog 59 duo’s, 21 small groups (groepen van 4-7 dansers) en 26 formaties (groepen vanaf 8 dansers) deel.

Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. De stijl heeft dus nog weinig te maken met de disco uit de jaren 70, behalve dan de outfits: die schitteren en blinken zoals nooit tevoren. Het wordt dus zeker een feest in het vrijetijdscentrum van Jabbeke.

De wedstrijd in Jabbeke wordt georganiseerd door Danssport Vlaanderen en Dansstudio Kickx ‘n Moves uit Brugge. De wedstrijd is voor de dansers de tweede kans om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van 4 en 5 april in Herselt. Nadien volgen ook nog het Belgisch kampioenschap op 1 en 2 mei in Maldegem en DanceNation, een internationale wedstrijd, op 17 mei in Roeselare.

Praktisch:
Tijd: zondag 17 november, van 10 u. tot +/- 19.30 u. (deuren open om 9 u.)
Locatie: Vrijetijdscentrum Jabbeke, Vlamingveld 40, Jabbeke
Inkom: € 5 (gratis voor kinderen -8 jaar)

Download documenten :
Foto discoteam
Foto discoduo
Meer informatie over de wedstrijd