×
November is dansmaand bij STUK, Leuven
Aangemaakt op: 2019-11-07

Ook dit seizoen kun je weer met korting naar de dansvoorstellingen in STUK, Leuven. Zo kun je de komende weken onder meer genieten van:


BEAT 'I Just Wish To Feel You' - Straatrijk, Collective Dope & Jenna Jalonen (do 21 november)

BEAT 'I Just Wish To Feel You' is de eerste avondvullende dansproductie van Jenna Jalonen en geproduceerd door Straatrijk. De voorstelling reflecteert over de betekenis van het menselijke gedrag in relaties. 

Alles in het leven bestaat dankzij energiegolven. Die trillingen creëren de beats die ons voortdrijven en ons hart doen kloppen. We delen hetzelfde tempo, hetzelfde ritme, worden via onze hartslag met elkaar verbonden. Maar wat gebeurt er als de beat verdwijnt?8.2 - fABULEUS, Hetpaleis, Moussem & Radouan Mriziga (do 21, vrij 22, zat 23 november)

Het middelpunt van 8.2 is rapmuziek in al zijn vormen: het ritme, de flow, de statements en gebaren, de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar. Een groep jonge dansers probeert grip te krijgen op een muziekstijl die generaties overleeft en trends overstijgt door zich telkens opnieuw uit te vinden.Why Should It Be More Desirable for Green Fireballs to Exist Than Not? - Georgia Vardarou (di 26 november)

In Why Should It Be More Desirable for Green Fireballs to Exist Than Not? focust Vardarou op de ruimte tussen haar lichaam en het publiek. Als zij danst, ‘spreekt’ ze in een heel persoonlijke taal, terwijl de kijker van een dansvoorstelling die taal meent te kunnen ontcijferen. En toch wordt er niets gezegd. Hoe communiceert dans precies? Ziet de kijker wel wat er is, of zoekt hij net naar betekenis volgens culturele codes? Samen met beeldend kunstenaar David Bergé legt Vardarou de brug tussen haar expressie en onze kijkervaring.Bartók / Beethoven / Schönberg - Rosas & Anne Teresa De Keersmaeker (woe 27, do 28 en vrij 29 november)

In Bartók / Beethoven / Schönberg brengt Rosas drie vroege werken van Anne Teresa De Keersmaeker samen. De drie werken zijn stuk voor stuk choreografische antwoorden op historische partituren, die De Keersmaekers gave voor zowel abstracte als narratieve compositie onthullen.Howl - Sonja Jokiniemi (do 5 december)

Howl versmelt lichamen uit de schilder- kunst, beeldhouwkunst en live performance en onderzoekt op die manier een liefde die verder gaat dan de mens. Volgens het beroemde Cyborg Manifest van Donna Haraway is een mens immers altijd een combinatie van organisme en machine. Als het gaat over relaties en intimiteit, is het dus maar logisch dat we ook kijken naar de levenloze materie.Movement Essays - Anneleen Keppens (woe 11 & do 12 december)

Movement Essays is een ontmoeting met danser en choreograaf Anneleen Keppens. Ze presenteert drie ‘bewegingsessays’ waarbij telkens een fundamenteel aspect van choreografie centraal staat. Met het essay ‘On Tempo’ probeert ze tempo zichtbaar te maken. In ‘On Shape’ gaat Keppens in dialoog met het vormelijke en sculpturale aspect van dans. In ‘I am large – I contain multitudes’ onderzoekt ze de verschillende bewegingskwaliteiten waarmee ze kan dansen en omhelst ze de pluraliteit van haar lichaam.Bestellen:
  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode DansDansDans19/20 in;
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting.
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.

Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole.