×
Hulshout verwelkomt dit weekend bijna 400 discodansers
Aangemaakt op: 2019-10-28

Komende zondag nemen 397 dansers deel aan de tweede selectiewedstrijd disco van het seizoen. Ze werken in dat seizoen toe naar het Vlaamse en Belgische kampioenschap, maar ook naar de internationale wedstrijd, DanceNation. De wedstrijd vindt plaats in de sporthal van Hulshout.

Dit weekend nemen in Hulshout maar liefst 397 discodansers deel aan de tweede selectiewedstrijd van het seizoen. Vooral de solodansers zijn goed vertegenwoordigd: 135 dansers tonen individueel hun kunnen op de dansvloer. Daarnaast nemen ook nog 54 duo’s, 28 small groups (groepen van 4-7 dansers) en 17 formaties (groepen vanaf 8 dansers) deel.

Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. De stijl heeft dus nog weinig te maken met de disco uit de jaren 70, behalve dan de outfits: die schitteren en blinken zoals nooit tevoren. Het wordt dus zeker een feest in de sporthal van Hulshout.

De wedstrijd in Hulshout wordt georganiseerd door Danssport Vlaanderen en Dansstudio Shake uit Westerlo. De wedstrijd is voor de dansers de tweede kans om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van 4 en 5 april in Herselt. Nadien volgen ook nog het Belgisch kampioenschap op 1 en 2 mei in Maldegem en DanceNation, een internationale wedstrijd, op 17 mei in Roeselare.

Praktisch:
Tijd: zondag 3 november, van 10 u. tot +/- 18.30 u. (deuren open om 9 u.)
Locatie: Sportpark Hulshout, Industrieweg 3, Hulshout
Inkom: € 5 (gratis voor kinderen -8 jaar)

Download documenten :
Foto discoteam
Foto discosolo