×
Wedstrijdseizoen discodansen gaat van start in Bocholt
Aangemaakt op: 2019-10-14

Komende zondag starten 531 dansers het wedstrijdseizoen disco in De Damburg in Bocholt. Ze werken in dat seizoen toe naar het Vlaamse en Belgische kampioenschap, maar ook naar de internationale wedstrijd, DanceNation.

Dit weekend start het wedstrijdseizoen in dans weer en dat gebeurt in stijl in De Damburg in Bocholt. Maar liefst 531 discodansers tekenen present voor hun allereerste wedstrijd dit seizoen, waaronder kersverse wereldkampioenen Femke Goovaerts en duo Ellen Dupon-Manon Gallé. Vooral de solodansers zijn goed vertegenwoordigd: 191 dansers tonen individueel hun kunnen op de dansvloer. Daarnaast nemen ook nog 89 duo’s, 25 small groups (groepen van 4-7 dansers) en 18 formaties (groepen vanaf 8 dansers) deel.

Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. De stijl heeft dus nog weinig te maken met de disco uit de jaren 70, behalve dan de outfits: die schitteren en blinken zoals nooit tevoren. Het wordt dus zeker een feest in De Damburg.

De wedstrijd in Bocholt word georganiseerd door de Vlaamse dansfederatie, Danssport Vlaanderen, en dansschool MkM uit Bocholt. De wedstrijd is voor de dansers de 1e kans om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van 4 en 5 april in Herselt. Nadien volgen ook nog het Belgisch kampioenschap op 1 en 2 mei in Maldegem en DanceNation, een internationale wedstrijd, op 16 en 17 mei in Roeselare.

Praktisch:
Tijd: zondag 20 oktober, van 9.30 u. tot +/- 19.30 u. (deuren open om 8.30 u.)
Locatie: Sporthal De Damburg, Brogelerweg 61, Bocholt
Inkom: € 5 (gratis voor kinderen -8 jaar)

Download documenten :
Foto discoteam
Foto discosolo_wereldkampioen Femke Goovaerts
Foto discoduo_wereldkampioenen Ellen Dupon-Manon Gallé
Meer informatie over de wedstrijd