×
Goedgevulde dansmaand bij STUK, Leuven
Aangemaakt op: 2019-10-09

Ook dit seizoen kun je weer met korting naar de dansvoorstellingen in STUK, Leuven. Zo kun je de komende weken onder meer genieten van:

Étrangler le temps + Boléro 2 - Boris Charmatz & Emanuelle Huynh (woe & do 23-24 oktober)

In Étrangler le temps + Boléro 2 hernemen Charmatz & Huynh het 2e deel van de choreografie van Trois Boléros van Odile Duboc op de Boléro van Maurice Ravel. Étrangler le temps is een extreem vertraagde variatie op Dubocs choreografie. Voor dit deel graven de dansers in hun geheugen en vertrekken ze van een uitgerekte versie van Ravels iconische compositie. In het tweede deel bieden ze hardnekkig weerstand aan de voortstuwende kracht van de muziek. Zo ontstaat een duet als een teder antwoord op de vluchtigheid van het medium dans.


Luid - Tout Petit / Lies Cuyvers & Ciska Vanhoyland (zat & zon 26-27 oktober)

Luid is een swingend energieke voorstelling waarin klanken beweging worden en beweging klank maakt. Zoals steeds bij Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland voeren authenticiteit en pittige dans de boventoon. Aan het eind kunnen kinderen en ouders zelf nog even spelen en experimenteren met de geluidsinstallaties op het podium.


Nesten - fABULEUS / Anne Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk (ma & di 28-29 oktober)

Drie eenzame figuren zijn op zoek naar een thuis. Maar wat betekent dat precies, een ‘thuis’? In Nesten wordt er gezocht naar dat gevoel van ‘thuis zijn’ met behulp van onder meer een schild, een tent, een kamp. Maar soms vinden de spelers het thuisgevoel in zichzelf, of bij elkaar? Nesten is een visuele en fysieke voorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap in een kartonnen wereld.
Met hun eerste kinderproductie Nesten snijden Bentivegna, Demoustier en Fraenk een groot thema aan voor kleine mensjes.


Hold On 2 Your Kicks #2 - Straatrijk (7 november)

In Hold On 2 Your Kicks krijgen urban choreografen de kans om een eigen work in progress te creëren. Via een open call selecteert Straatrijk zes choreografen uit de wereld van urban dance. Zij ontwikkelen bij Straatrijk hun eigen creatie. In een dansavond vol variatie stellen we uiteindelijk de zes geselecteerde stukken aan je voor. Verwacht een choreografische wervelwind waarin urbanstijlen zoals house, popping, locking en breakdance elkaar moeiteloos zullen opvolgen.Bestellen:
  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode DansDansDans19/20 in;
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting.
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.

Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole.