×
Belgische wereldkampioenen in disco!
Aangemaakt op: 2019-10-07

Afgelopen vrijdag, 4 oktober, zijn Femke Goovaerts en het duo Manon Gallé – Ellen Dupon wereldkampioen geworden in discodansen tijdens het allereerste WK, in Belgrado. Daarnaast haalde België ook nog een zilveren medaille met Lune Van Belleghem en een 6e plaats met Lisse Gebruers. 

Op vrijdag 4 oktober organiseerde onze wereldfederatie WDSF (World Dance Sport Federation) in Belgrado, Servië het allereerste WK Disco. Aan dat WK namen 5 Belgen, allemaal lid van onze federatie, deel: Femke Goovaerts (Miguels Disco Dance Company) nam deel aan de categorie Solo Adult, Lisse Gebruers (Dansstudio Bouger) en Lune Van Belleghem (Miguels Disco Dance Company) namen deel aan de categorie Solo Youth en het duo Manon Gallé–Ellen Dupon (Dance Passion) nam deel aan de categorie Duo Youth.

Onze dansers zorgden op dat allereerste WK voor schitterende resultaten: Femke en Manon & Ellen werden wereldkampioen in hun klasse, Lune werd 2e en Lisse, 6e. Als federatie zijn we natuurlijk supertrots op de dansers, hun coaches en dansclubs. Al het harde werk dat ze geleverd hebben om zo ver te geraken, werd vrijdag op een geweldige manier beloond.

Na het fantastische WK hebben de dansers echter niet veel tijd om op hun lauweren te rusten, want volgende week zondag, 20 oktober, start onze eigen competitie alweer. In die competitie werken de dansers toe naar het Vlaamse kampioenschap (op 4 en 5 april in Herselt), het Belgische kampioenschap (op 1 en 2 mei in Maldegem) en de internationale wedstrijd DanceNation, op 17 meiin Roeselare.
Artikel Focus-WTV
Artikel ROB-tv
Artikel Radio 2 West-Vlaanderen
Artikel Sportbeat
Artikel Het Nieuwsblad