×
Persbericht: disco (Herentals)
Aangemaakt op: 2019-05-07

Afgelopen zondag streden 971 discodansers voor een plek op het Belgisch kampioenschap disco. Dit deden ze in het Bloso centrum in Herentals.   

Op 5 mei organiseerde dansschool Jaybees uit Turnhout het Vlaams Kampioenschap disco van het seizoen in het Bloso centrum in Herentals. Het was een ontzettend spannende wedstrijd, waar maar liefst 971 dansers aan deelnamen. 

Tijdens de wedstrijd wist de organiserende dansschool, Jaybees, 4 podiumplaatsen te behalen, waarvan 1 keer de eerste plaats en 3 keer de tweede plaats. Dansclub Time-out uit Herentals behaalde 9 podiumplaatsen. 2 keer zowel de eerste als de tweede plaats en 5 keer de derde plaats. Dansstudio Bouger uit Herselt behaalde 11 podiumplaatsen. 5 keer de eerste plaats en 6 keer de tweede plaats. Maar de dagwinnaar is dansstudio Shake uit Westerlo die maar liefst 18 podiumplaatsen wist te bemachtigen. 4 keer de eerste plaats en 7 keer zowel de tweede als de derde plaats.  

De wedstrijd afgelopen zondag was voor de dansers de laatste kans om promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. 

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 11 en 12 mei in Leuven, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.


Contactpersoon:
Angie Van den Bremt
014 71 10 35Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Meer informatie over de wedstrijd