×
Persbericht: Streetdance (Merksem)
Aangemaakt op: 2019-04-30

Afgelopen zondag streden 394 dansers streetdance in Merksem voor een plek op het Belgisch Kampioenschap streetdance. 

Op 28 april organiseerden Danssport Vlaanderen en Dansstudio Diluna uit Kapellen het Vlaams Kampioenschap streetdance van het seizoen in Sporthal St Eduardus Instituut in Merksem. Het was een ontzettend spannende wedstrijd waar maar liefst 394 dansers aan deelnamen. Dat deden ze in verschillende categorieën: solo, duo, small team (4 tot 7 dansers) en formatie (vanaf 8 dansers). Streetdance is een verzamelnaam voor de urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking, breakdance.

Tijdens de wedstrijd wist dansschool Jaybees uit Turnhout 8 podiumplaatsen te behalen, waarvan 4 keer de eerste plaats, 3 keer de tweede plaats en 1 keer de derde plaats. Zowel dansstudio Shake uit Westerlo als dansstudio Bouger uit Herselt behaalden 10 podiumplaatsen. Dansstudio Shake behaalde 4 keer de eerste plaats en 3 keer zowel de tweede als de derde plaats. Dansstudio Bouger behaalde 3 keer de eerste plaats, 6 keer de tweede plaats en 1 keer de eerste plaats.

De wedstrijd zondag was voor de dansers de laatste kans om promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch Kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap, op 11 en 12 mei in Leuven, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams Kampioenschap en op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. 


Contactpersoon:
Angie Van den Bremt
014 71 10 35


Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Meer informatie over de wedstrijd