×
Persbericht: Disco (Blankenberge)
Aangemaakt op: 2019-04-09


Afgelopen zaterdag en zondag streden 963 discodansers voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap disco. Dit deden ze in Sporthal Sportdoze in Blankenberge.  

Op 6 en 7 april organiseerde Dansschool Dance NRGY uit Blankenberge de 5e en laatste selectiewedstrijd disco van het seizoen in Sporthal Sportdoze. Het was een ontzettend spannende wedstrijd, waar maar liefst 963 dansers aan deelnamen. 

Tijdens de wedstrijd wist dansstudio MDDC uit Kampenhout 8 podiumplaatsen te behalen, waarvan 5 keer de eerste plaats, 2 keer de tweede plaats en 1 keer de derde plaats. Dansclub Bouger uit Herselt behaalde 9 podiumplaatsen. 5 keer de eerste plaats en 2 keer zowel de tweede als de derde plaats. Maar de dagwinnaar is dansstudio Shake uit Westerlo die maar liefst 16 podiumplaatsen wist te bemachtigen. 6 keer zowel de eerste als de tweede plaats en 4 keer de derde plaats. 

De wedstrijd afgelopen weekend was voor de dansers de 5e en laatste kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 5 mei in Herentals, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen. 

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 11 en 12 mei in Leuven, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.


Contactpersoon:
Angie Van den Bremt
014 71 10 35


Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Meer informatie over de wedstrijd