×
Meer dan 960 dansers op laatste selectiewedstrijd Disco in Blankenberge
Aangemaakt op: 2019-04-02

Op zaterdag 6 en zondag 7 april organiseren Danssport Vlaanderen en dansschool Dance NRGY uit Blankenberge de 5e selectiewedstrijd Disco van het seizoen. Die vindt plaats in Sporthal Sportdoze in Blankenberge. Tijdens de wedstrijd strijden de discodansers niet enkel om de overwinning: de wedstrijd is ook de laatste kans om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap. 

Nu zaterdag en zondag wordt de Sporthal Sportdoze in Blankenberge helemaal omgetoverd tot een discotempel: 963 dansers uit alle provincies nemen deel aan deze wedstrijd. Dat doen ze in verschillende categorieën, namelijk: solo, duo, small groups (4-7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). Meer bepaald zullen er zaterdag  247 solo’s en 95 duo’s en zondag  44 small groups en 47 formaties deelnemen.

Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. Deze 5e promotiewedstrijd is voor de dansers de laatste kans om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap van zondag 5 mei in Herentals.

De wedstrijd in Blankenberge wordt georganiseerd door de Vlaamse dansfederatie, Danssport Vlaanderen, en dansschool Dance NRGY uit Blankenberge. Op zaterdag gaan de deuren om 11u. open, start de wedstrijd zelf om 12u. En duurt tot ongeveer 18.15u.
Op zondag gaan de deuren om 8.30u. open, start de wedstijd zelf om 10u. En duurt tot ongeveer 17.20u. De inkomprijs is 5 euro.


Perscontact:
Angie Van den Bremt 
014 71 10 35Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Meer informatie over de wedstrijd