×
Ook in mei weer een heleboel dansvoorstellingen aan korting in STUK, Leuven
Aangemaakt op: 2019-03-13

Ook dit seizoen krijg je als lid van onze federatie weer korting op alle dansvoorstellingen in STUK (Leuven). Zo kun je in mei onder meer gaan kijken naar:

2 mei: Ends of Worlds – Michiel Vandevelde

“Het jaar is 0.2300. De lichamen van de dansers zijn gereproduceerde homo sapiens. Het theatergebouw: een historische reconstructie. De dans: een evocatie van een voorbije ruimtetijd-constructie. In vijf speculatieve delen over het verleden, vanuit de toekomst, komt het heden onvermijdelijk aan bod. Choreografie wordt zo een vorm van science-fiction.”7 mei: Repetition – Karel Burssens (geannuleerd)

De première is uitgesteld naar het najaar van 2019 en zal in oktober 2019 in STUK te zien zijn (precieze datum volgt).


REPETITION is een dansperformance die wordt aangestuurd door een roterende lichtsculptuur. Niet alleen ritme, ruimte en licht maar ook de bewegingen van de Palestijns-Amerikaanse danser Tarek Halaby worden door de sculptuur bepaald. Hoe kan een lichaam bewegen als het wordt ‘gechoreografeerd’ door een perfect werkende machine?”
15 en 16 mei: Dark Field Analysis Jefta Van Dinther 


Dark Field Analysis plaatst de intensiteit van het leven centraal. In deze mysterieuze performance wordt het organische met het synthetische, het menselijke met het dierlijke en het materiële met het etherische verweven. Er ontspint zich een meanderende conversatie tussen twee naakte mannen op een tapijt, met het onderwerp bloed als rode draad. Een pulserende soundscape creëert een ongemakkelijke suspens.”

21 en 22 mei: Invited Seppe Baeyens 


“In INVITED mag iedereen het podium op. Met dans als gedeelde taal wil choreograaf Seppe Baeyens op een uur tijd een gemeenschap stichten van cast en publiek. Geruggensteund door drie muzikanten laat Baeyens zijn diverse groep, waarin alle generaties vertegenwoordigd zijn, aanzwellen tot een niet te stuiten wervelwind. Essentieel onderdeel van deze voorstelling is ROPE, een verbindende slang van 65 meter, gecreëerd door kunstenaar Ief Spincemaille. De scenografie verbindt en verdeelt, wordt zichtbaar en onzichtbaar en leidt publiek en performers door een collectief geschreven choreografie.”Tickets bestellen

Voorwaarden:
  • lid zijn van Danssport Vlaanderen (je lidkaart wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole); 
  • je tickets online bestellen via www.stuk.be/nl/programma/dans of aan de kassa aan het STUK Onthaal
Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole. 

Bestellen:  
  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode STUKdanst18-19 in; 
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. 
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.