×
560 dansers op streetdancewedstrijd in Destelbergen
Aangemaakt op: 2019-03-04

Nu zondag organiseren dansschool Dance-Revolution uit Gent en dansfederatie Danssport Vlaanderen in sporthal Bergenmeers in Destelbergen de laatste selectiewedstrijd streetdance van het seizoen. Tijdens die wedstrijd nemen de dansers het tegen elkaar op om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap Streetdance van 28 april in Merksem.

Nu zondag kun je in sporthal Bergenmeers in Destelbergen gaan kijken naar een streetdancespektakel: 560 dansers uit heel Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de 5e, en laatste, selectiewedstrijd streetdance van het seizoen. Streetdance is een verzamelnaam voor de urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking, breakdance.

Het wordt een belangrijke dag voor de dansers, want de wedstrijd in Destelbergen is de laatste kans om de nodige selecties te behalen om te kunnen deelnemen aan het Vlaams kampioenschap Streetdance van 28 april in Merksem. De dansers kunnen bovendien ook hun ranking nog verbeteren, in de hoop zich ook te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap van 11 mei in Leuven.

Tijdens de wedstrijd dansen de deelnemers in verschillende categorieën: solo, duo, small team (4 tot 7 dansers) en formatie (vanaf 8 dansers). De wedstrijd in Destelbergen wordt georganiseerd door de Vlaamse dansfederatie, Danssport Vlaanderen, en dansschool Dance-Revolution uit Gent. De deuren gaan open om 9 u.; de wedstrijd zelf start om 10 u. en duurt tot ongeveer 17.25 u. De inkomprijs is € 5.

Perscontact:
Jolien Jacobs
014 71 10 35

Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Meer informatie over de wedstrijd