×
Ballet Vlaanderen en andere dansvoorstellingen aan korting in De Spil (Roeselare)
Aangemaakt op: 2019-02-12

Dankzij de samenwerking tussen cultureel centrum De Spil in Roeselare en Danssport Vlaanderen kan je als lid dit jaar (seizoen 2018-2019) genieten van korting op alle dansvoorstellingen die georganiseerd worden in De Spil.

Dat is onder meer het geval voor deze voorstellingen:

woensdag 6 maart: Invisible - Kabinet K

Invisible, gecreëerd met zeven dansers van verschillende generaties, stelt de vraag naar wat het doet met een mens als hij zijn ijkpunten verliest. Een voorstelling over loutering. Hoop. Troost.

EXTRA: gratis actieve workshop met choreagrafe Inez Verhille voor ouders en kinderen van 15 u. tot 16.30 u.


donderdag 21 maart: Ballet Vlaanderen met Exhibition (Sidi Larbi Cherkaoui), Twelve Ton Rose (Trisha Brown) en Ten Duets on a Theme of Rescue (Crystal Pite)

Exhibition (Sidi Larbi Cherkaoui)
"Als porseleinen poppen bewegen de vrouwen zich, als zijn ze gevangen in de portretlijsten. De dansers lijken het uit te schreeuwen: een schreeuw om erkenning, om gezien te worden. Een diep-menselijk verlangen dat ons allen verbindt, maakt Exhibition tot een utopische voorstelling."

Twelve Ton Rose (Trisha Brown)
"In een poëtisch spel, waarin licht beweging zichtbaar maakt en duisternis beweging doet verdwijnen, focust Brown op verstilling. Twelve Ton Rose is zonder twijfel een van Browns meest beroerende choreografieën en een meesterwerk van de moderne dans."

Ten Duets on a Theme of Rescue (Crystal Pite)
"Crystal Pite herwerkte haar eerste choreografie tot tien duetten waarin telkens één bepaald aspect van ‘redding’ centraal staat. Doorheen een serie van tien subtiele en intieme duetten kan het publiek zelf beslissen wie eigenlijk wie redt en waarvan."donderdag 4 april: Kalakuta Republik - Serge Aimé Coulibaly & Faso Dance Théâtre

“De levenshouding en de energie van de muziek van Fela Kuti uit Nigeria vormt de rode draad tijdens deze sensuele en tegelijk geëngageerde dansvoorstelling. In Kalakuta Republik verenigt Serge Aimé Coulibaly op een magische manier muziek, dans en de Afrikaanse revolutie.”Hoe bestellen?

Op de website van De Spil vind je een overzicht van alle voorstellingen.

Je kunt dan online of via de telefoon (op 051 265 700) tickets bestellen voor de dansvoorstelling waar je naartoe wilt gaan en je geniet op vertoon van je lidkaart van Danssport Vlaanderen van het reductietarief.