×
Double bill: 2 voorstellingen voor de prijs van 1 in De Spil, Roeselare
Aangemaakt op: 2019-01-17

Dankzij de samenwerking tussen cultureel centrum De Spil in Roeselare en Danssport Vlaanderen kan je als lid dit jaar (seizoen 2018-2019) genieten van korting op alle dansvoorstellingen die georganiseerd worden in De Spil.

Dat is onder meer het geval voor deze voorstellingen:

do 14 februari - Double bill: Ferocia van Compagnie Giolisu + This Kind of Bird Flies Backwards van Natalia Pieczuro

Ferocia - Compagnie Giolisu

"Ferocia" is Italiaans voor wildheid, voor de kleur van razernij, verlies, wanhoop. Danseres Lisa da Boit maakte deze solo vanuit een geëngageerde urgentie. De urgentie om het geweld aan te klagen in de wereld waarin we leven. Het uitzinnige verlangen om te choqueren, te schreeuwen, te huilen, te vluchten maar ook om te zorgen, te verbinden, het verdriet uit te storten.

This Kind of Bird Flies Backwards - Natalia Pieczuro

Kind of Bird Flies Backwards’ is een postmetal dansperformance, ontsproten aan de gebundelde (kwel)geesten van Natalia Pieczuro en Colin H. van Eeckhout (Amenra). Geïnspireerd door mensen die niet bang zijn om te leven, stelt Pieczuro zich de vraag hoe we moeten omgaan met momenten van extreem geluk of extreem verdriet. Moeten we die momenten delen, of alleen ervaren? vrij 1 maart -  Double bill: United to Forget van Sarah Bostoen & Passerelle + Holding Space van Judith Clijsters & Paserelle

United to Forget - Sarah Bostoen & Passerelle

United to Forget gaat over hoe moeilijk het is om te vergeten wat je wil vergeten en te onthouden wat je wil onthouden.
Onaangename dingen zo snel mogelijk aan de kant schuiven is niet zo simpel. Loslaten is een proces dat zijn tijd vraagt.
Hoe werkt dat in ons hoofd?

Holding Space - Judith Clijsters & Passerelle

Uitgangspunt is de twee extremen van enerzijds het hoge tempo, stress, multitasking, volgepropte agenda’s en fitnesswoede en anderzijds fysieke passiviteit, de 9 dagelijkse zituren, burn-outs en bore-outs.
Holding Space houdt het midden tussen stress en onthaasting, tussen kunnen en niet kunnen. Een latent spanningsveld boordevol tegenstrijdigheden.
Hoe bestellen?

Op de website van De Spil vind je een overzicht van alle voorstellingen.

Je kunt dan online of via de telefoon (op 051 265 700) tickets bestellen voor de dansvoorstelling waar je naartoe wilt gaan en je geniet op vertoon van je lidkaart van Danssport Vlaanderen van het reductietarief.