×
Februari in STUK: Jan Martens, Rosas en meer!
Aangemaakt op: 2019-01-15

Ook in februari zijn er weer allerlei dansvoorstellingen in STUK (Leuven), waarop je als lid van onze federatie € 4 korting krijgt. 
Daarbij o.m. Lostmovements van Jan Martens en Marc Vanrunxt, Achterland van Anne Teresa De Keersmaeker en Apollon Musagète van Florentina Holzinger:

Lostmovements (Jan Martens & Marc Vanrunxt) - di 5 en woe 6 februari

"Lostmovements is een overgave aan de muziek, aan het materiaal, en aan elkaar. Een ongegeneerd opgaan in het universum van de ander.
In zowel Marcs als Jans werk ligt de focus eerder op de dansende mens dan op de danser. Het is pas wanneer men zich al dansend mag heruitvinden, dat virtuositeit kan opborrelen. Een genereuze voorstelling die uitersten opzoekt, laverend tussen exuberantie en extreme verstilling, tussen Pet Shop Boys en Penderecki."


Achterland (Anne Teresa De Keersmaeker & Rosas) - do 7 en vrij 8 februari

"Achterland is een scharniervoorstelling in Anne Teresa De Keersmaekers oeuvre. Bij deze voorstelling uit 1990 gaf de choreografe de muzikanten voor het eerst een centrale plaats op de scène en vervulden ze een actieve rol. De ongewone combinatie van György Ligeti’s en Eugène Ysaÿes muziek inspireerde De Keersmaeker en de dansers tot een originele dansschriftuur die een delicate balans vindt tussen energieke virtuositeit en vertraging."


Apollon Musagète (Florentina Holzinger) - woe 13 en do 14 februari

"Florentina Holzinger creëert steevast explosieve en brutale performances waarbij ze inspiratie put uit disciplines als kickboksen, ballet, gewichtheffen of acrobatie. Met Apollon Musagète maakt ze een onorthodoxe herwerking van Balanchines gelijknamige neoklassieke ballet, maar ditmaal met een volledig vrouwelijke cast. Het verhaal draait rond Apollo, de Griekse god van de kunst.
Zes vrouwen gooien al hun fysieke virtuositeit in de strijd om Apollo minzaam van zijn troon te stoten en de neoliberale lichaamscultus te tackelen."

Opgelet: deze voorstelling is tamelijk heftig en dus niet geschikt voor kinderen en gevoelige kijkers.


Tickets bestellen

Voorwaarden:
  • lid zijn van Danssport Vlaanderen (je lidkaart wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole); 
  • je tickets online bestellen via www.stuk.be/nl/programma/dans of aan de kassa aan het STUK Onthaal
Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole. 

Bestellen:  

  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode STUKdanst18-19 in; 
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. 
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.