×
Ga in het nieuwe jaar naar een dansvoorstelling in De Spil, Roeselare
Aangemaakt op: 2018-12-13

Dankzij de samenwerking tussen cultureel centrum De Spil in Roeselare en Danssport Vlaanderen kan je als lid dit jaar (seizoen 2018-2019) genieten van korting op alle dansvoorstellingen die georganiseerd worden in De Spil.

Dat is onder meer het geval voor deze voorstellingen:

Ziel / Rouh van Pieter C. Scholten, Emio Greco (IT), Nacera Belaza (AL) & Vincent Colomes (op donderdag 17 januari)

In
Ziel / Rouh (het Arabische woord voor ‘ziel’) komen muziek uit Al-Andalus en hedendaagse dans tot een vloeiende, sensuele harmonie samen. In het drieluik Ziel brengen drie choreografen elk een andere stroming uit het repertoire: de tarab (klassiek), sufi andalusi (mystiek spirtueel) en de chaabi andalusi (hedendaagse volksmuziek).


The Ballet of Paul Ace and Sunny Lovin van Thomas Steyaert & Raul Maia (PT) (op zaterdag 19 januari)

The Ballet of Paul Ace and Sunny Lovin is de derde dansperformance van het eigenzinnig duo Thomas Steyaert (°Roeselare) en Raul Maia (Portugal). Beide ex-dansers bij Wim Vandekeybus volgen sinds enkele jaren hun zeer persoonlijk parcours. 

Steyaert en Maia brengen allerlei objecten op scène die ze gebruiken als medium tot communicatie. Met latten, platen en tapijten scheppen ze een illusie van een houten kamer. Deze wordt met klanken en licht getransformeerd tot een absurde en raadselachtige ervaring.


Red Haired Men van Alexander Vantournhout (op zaterdag 2 februari)

In Red Haired Men verweeft Vantournhout korte tekstfragmenten van de Russische absurde schrijver Charms met dans en ‘pratiques minoritaires’: circus, contortionisme, poppentheater, magie en buikspreken. De hoofdspelers verdwijnen plots, prothesen maken lichamen tot bizarre en verbluffende nieuwe vormen. Rekwisieten en voorwerpen worden gemanipuleerd in een nieuwe, fysiek veeleisende bewegingstaal. 

Wie Vantournhout eerder in De Spil zag, weet dat zijn voorstellingen eigenzinnig, bij momenten beklijvend zijn. Maar een kwinkslag is nooit ver weg. In zijn nieuwe voorstelling is die humor een rode draad, als een cadeaulint rond zijn authentieke bewegingstaal.


Hoe bestellen?

Op de website van De Spil vind je een overzicht van alle voorstellingen.

Je kunt dan online of via de telefoon (op 051 265 700) tickets bestellen voor de dansvoorstelling waar je naartoe wilt gaan en je geniet op vertoon van je lidkaart van Danssport Vlaanderen van het reductietarief.