×
Start het nieuwe jaar met een dansvoorstelling in STUK Leuven
Aangemaakt op: 2018-12-05

Ook dit seizoen krijg je als lid van onze federatie weer korting op alle dansvoorstellingen in STUK (Leuven). Zo kun je in januari onder meer gaan kijken naar:

Requiem pour L. van Alain Platel, Fabrizio Cassol & Les Ballets C de la B (op woensdag 16 januari)

Onder leiding van componist Fabrizio Cassol ontmoeten veertien muzikanten uit verschillende continenten elkaar rond het Requiem van Mozart. Zij laten het klassieke meesterwerk fusioneren met onder andere jazz, opera en populaire Afrikaanse muziek. Hoe kan je met bestaand werk uit zowel orale als geschreven tradities een nieuw verhaal schrijven? Regisseur en choreograaf Alain Platel versterkt die moderne interpretatie met een visuele en fysieke vertaling van de beelden en associaties die het Requiem oproept: van de dodenmis tot het massagraf waarin Mozart zelf gedumpt werd.

Vox van David Hernandez, DH+ & collaborators (op woensdag 16 en donderdag 17 januari)

David Hernandez verdiept zich al jaren in de fundamentele relatie tussen muziek en beweging. In VOX geeft hij voor het eerst een centrale rol aan de stem en nodigt hij de Brusselse geluidskunstenaar en producer Zoë McPherson uit om te experimenteren met live captaties van de stem en de ademhaling van de dansers. Drie dansers wenden al hun inventiviteit aan om licht en klank te vervormen in een transformerend landschap van obstructies.

Nesten van Anna Bentivegna, Zoë Demoustier, Ayron Fraenk & fABULEUS (op zaterdag 26 januari)

Drie eenzame figuren zijn op zoek naar een thuis. Maar wat betekent dat precies, een ‘thuis’? Is ‘thuis’ een synoniem voor een ‘dak boven je hoofd hebben’? Of betekent ‘dakloos’ toch nog iets anders dan ‘thuisloos’ zijn? Misschien heeft ‘thuis’ eerder te maken met een gevoel en maakt het niet zoveel uit of je al dan niet een huis hebt. In Nesten wordt er gezocht naar dat gevoel van ‘thuis zijn’ met behulp van o.a. een schild, een tent, een kamp … Maar soms vinden ze het thuis-gevoel in zichzelf … of bij elkaar? Nesten is een visuele en fysieke voorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap in een kartonnen wereld.


Flowers (We Are) van Claire Croizé & Ecce (op woensdag 30 en donderdag 31 januari)

Selecties uit de preludes van Das Wohltemperierte Klavier van Bach, transcripties van zijn koorzangen voor piano en nieuwe composities vormen het muzikale weefsel. Drie dansers vertalen die visie in beweging. Speels en lichtjes tegendraads brengen ze een hommage aan de grootmeester van de barok. Croizé voegt een poëtische, melancholische verbeeldingswereld toe met de gedichten van Rainer Maria Rilke en elementen uit de popmuziek. Zo ontstaat er een spanningsveld tussen persoonlijkheden en generaties, dansers en muzikanten, dans en muziek.Tickets bestellen

Voorwaarden:
  • lid zijn van Danssport Vlaanderen (je lidkaart wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole); 
  • je tickets online bestellen via www.stuk.be/nl/programma/dans of aan de kassa aan het STUK Onthaal
Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole. 

Bestellen:  
  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode STUKdanst18-19 in; 
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. 
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.