×
2 buitenlandse dansvoorstellingen in De Spil (Roeselare) in december
Aangemaakt op: 2018-11-07

Dankzij de samenwerking tussen cultureel centrum De Spil in Roeselare en Danssport Vlaanderen kan je als lid dit jaar (seizoen 2018-2019) genieten van korting op alle dansvoorstellingen die georganiseerd worden in De Spil. 

Dat is onder meer het geval voor deze voorstellingen:

Motion van Compagnie Zahrbat (FR + UA) (woensdag 5 december)

Franse choreograaf Brahim Bouchelaghem hoort tot de top van de streetdance. In Motion deelt hij de scène met de 12 beste streetdancers uit Oekraïne, die op veel internationale competities hun danstalent bewezen. De scène is voor de dansers een symbolisch blanco scherm om er hun eigen beelden te maken en te spelen met de codes van filmmontage. Zo schrijven ze hun eigen scenario waarbij ze hun energieke breakdance mixen met de poëtische benadering van Brahim Bouchelaghem.


Time van The New Zealand Dance Company (NZ) (zaterdag 15 december)

Time is een triple bill met bijzonder werk uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Australië. Met een absurdistisch oog voor detail brengt de Nieuw-Zeelander Ross McCormack (ex-danser les ballets C de la B) een futuristisch werk waarin besluiteloosheid en obsessie centraal staan. De Koreaan Kim Jae Duk put voor zijn kwartet uit de thema’s meditatie en aanval. De dynamische score is van zijn eigen hand. De Australische Stephanie Lake eindigt met een stuk dat de schoonheid en brutaliteit van de natuur weerspiegelt.Hoe bestellen?

Op de website van De Spil vind je een overzicht van al die voorstellingen.

Je kunt dan online of via de telefoon (op 051 265 700) tickets bestellen voor de dansvoorstelling waar je naartoe wilt gaan en je geniet op vertoon van je lidkaart van Danssport Vlaanderen van het reductietarief.