×
Ook in november krijg je weer korting op de dansvoorstellingen in STUK
Aangemaakt op: 2018-10-25

Ook dit seizoen krijg je als lid van onze federatie weer korting op alle dansvoorstellingen in STUK (Leuven). Zo kun je in november onder meer gaan kijken naar:

Flamer van Femke & Lander Gyselinck (21-22 november)

Behalve hun genen delen Lander en Femke, broer en zus, een grote fascinatie en passie voor elkaars beroep. Hij is drummer, zij danseres. Ter gelegenheid van hun eerste gezamenlijke voorstelling besloten ze van beroep te wisselen. Aan de hand van een nummer van Jennifer Lopez – nog zo’n gemeenschappelijke fascinatie – construeren ze een dansvoorstelling met live muziek: hij danst (muzikaal), zij maakt muziek (dansant). 

Hold On To Your Kicks van Straatrijk (23 november)

Via een open call selecteerde Straatrijk vijf choreografen vanuit de urban dance wereld. Zij krijgen de kans om hun eigen creatie te ontwikkelen en kunnen hierbij rekenen op coaching door ervaren choreografen uit het hedendaagse danscircuit. We stellen de vijf geselecteerde stukken aan je voor in een gevarieerde avond waarin verschillende urban stijlen zoals house, popping, locking en breakdance moeiteloos samensmelten in een choreografisch geheel. Volgende danscreaties worden voorgesteld: 
  • IT'S TIME - Mike Alvarez
  • GENEN DEI - Imran Alam 
  • MIDI 30 - Betty Mansion 
  • SHORT STORIES - Osei Bantu 
  • RUBBLE KING - Duarte Valadares

Traptown van Wim Vandekeybus / Ultima Vez (27-28-29 november)

Mythes scheppen doorgaans helderheid in de mechanismen van een klassiek conflict. Als we de dagelijkse ruis van nieuwsberichten en opinies achter-wege laten, kunnen mythes ook nu nog inzicht bieden in het tragische handelen van de mens. TrapTown neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie dringt zich op.

Red Haired Men van Alexander Vantournhout (28-29 november)

Voor Red Haired Men vormen de teksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms een belangrijke inspiratiebron. Gebukt onder het Sovjetregime verhulde die anarchistische geest zijn kritiek op het totalitaire staatsbestel in schijnbaar onschuldige kinderverhaaltjes waarin personages steevast verdwijnen en elke logica zoek is. In een dubbelzinnig Gesamtkunstwerk verweven vier performers korte tekstfragmenten van Charms met dans en circus, contortionisme, poppentheater, magie en buikspreken. Met behulp van protheses manipuleren ze hun lichamen tot bizarre en verbluffende nieuwe vormen. Zijn ze slechts gedoemd tot falen?


Tickets bestellen

Voorwaarden:
  • lid zijn van Danssport Vlaanderen (je lidkaart wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole); 
  • je tickets online bestellen via www.stuk.be/nl/programma/dans of aan de kassa aan het STUK Onthaal
Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole. 

Bestellen:  
  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode STUKdanst18-19 in; 
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. 
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.