×
'Passing The Bechdel Test' & 'Unannounced' in STUK (Leuven)
Aangemaakt op: 2018-10-04

Ook in november zijn er weer allerlei dansvoorstellingen in STUK (Leuven), waarop je als lid van onze federatie € 4 korting krijgt. 
Daarbij o.m. Passing The Bechdel Test en Unannounced:

6, 7 en 8 november: Passing The Bechdel Test (fABULEUS & GRIP / Jan Martens)

Al in 1929 stelde Virginia Woolf dat vrouwelijke personages doorgaans gedefinieerd worden door hun relatie tot mannelijke personages. In de jaren 80 werd de Bechdeltest ontwikkeld, een informele test die fictie beoordeelt op de mate van seksisme. Toegepast op de mainstream films en literatuur van vandaag blijven de resultaten bedroevend. 
Samen met dertien jongeren (v/x) maakt Jan Martens een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid.

17 en 18 november: Unannounced (Fieldworks)

Een plotse, onaangekondigde gebeurtenis kan een heel ander licht werpen op wat voorafging. Unannounced zoomt in op het moment waarop je focus verschuift, wanneer een verschijning plots van aanblik verandert. Zes performers nemen je mee op een mysterieuze reis achter de schermen met de blackbox als eindbestemming. Onderweg wijzen ze je zonder woorden op kleine details die even snel verdwijnen als ze verschijnen. Wat berust op toeval en wat is geënsceneerd?
 

Tickets bestellen

Voorwaarden:
  • lid zijn van Danssport Vlaanderen (je lidkaart wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole); 
  • je tickets online bestellen via www.stuk.be/nl/programma/dans of aan de kassa aan het STUK Onthaal
Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole. 

Bestellen:  

  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode STUKdanst18-19 in; 
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. 
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.