×
Ga in oktober met korting naar dansvoorstellingen in STUK
Aangemaakt op: 2018-09-25

Ook in oktober zijn er weer allerlei dansvoorstellingen in STUK (Leuven), waarop je als lid van onze federatie € 4 korting krijgt. Een overzicht:

9-10 oktober: Mikado Remix (Campo / Louis Vanhaverbeke)

In MIKADO REMIX tast Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit af. De drang om normaal te zijn heeft eerder te maken met ons verlangen naar sociale inclusie dan met wat er zich echt vanbinnen afspeelt. We willen erbij horen, deel uit-maken van een groep, geaccepteerd worden. Tegelijk wordt er meer dan ooit belang gehecht aan het individu: ieder van ons wil bijzonder en uniek zijn. Met die spanning gaat Louis Vanhaverbeke aan de slag.

10 oktober: To Da Bone ( (La)Horde)

Het jonge Franse collectief (LA)HORDE is geïnteresseerd in het post-internet. De jongste generatie reduceert het internet al lang niet meer tot een neerslag van de werkelijkheid, maar gebruikt de virtuele wereld als ruimte voor zelfexpressie en artistieke creatie.
TO DA BONE zoomt in op de gabbercultuur en de hardstyle dansvormen, zoals jumpen en hakken, die vaak te zien zijn op het internet, maar zelden op een podium. Online werden elf autodidactische jumpers uit alle windstreken van Europa gerekruteerd. Ze brengen een live choreografie waar de geestdrift van afspat.

15-16 oktober: Dancing (Koen De Preter)

De nieuwste voorstelling van Koen De Preter is een zoektocht naar vrijheid. Hij beschouwt het podium als een groot wit canvas waar alle vormen van beweging toegestaan zijn. DANCING is koppig, poëtisch, absurd, beklijvend en intens. Eclectisch zoals een maffe discotheek. DANCING gaat niet alleen over dans an sich, maar ook over de mens achter de kunstenaar, die danst vanuit noodzaak, vanuit zijn ziel.


17-18 oktober: Paradise Now (1968-2018) (fABULEUS / Michiel Vandevelde)


Samen met dertien jongeren houdt choreograaf Michiel Vandevelde in PARADISE NOW (1968-2018) de erfenis van mei ’68 tegen het licht. Wat is er gebeurd met de waarden en de idealen van de sixties? Hoe kijken jongeren naar de geschiedenis en hoe zien ze hun toekomst?


23-25-26 oktober: A Love Supreme (Rosas / Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker)


A LOVE SUPREME is een kwartet gecreëerd door Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker op John Coltranes gelijknamige album. In A Love Supreme bouwen Coltrane en zijn muzikanten aan de hand van een eenvoudig basismotief een totale, volstrekte vrijheid van improvisatie op, waarbij ze onophoudelijk grenzen verleggen. Dat vertaalt zich letterlijk in de dans: voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven tot één naadloos geheel.Tickets bestellen

Voorwaarden:
  • lid zijn van Danssport Vlaanderen (je lidkaart wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole); 
  • je tickets online bestellen via www.stuk.be/nl/programma/dans of aan de kassa aan het STUK Onthaal
Opgelet: neem zeker je lidkaart mee naar de voorstelling, want die wordt gecontroleerd bij de ticketcontrole. 

Bestellen:  

  • Om van de korting te kunnen genieten, vul je bij het online reserveren van je tickets de promotiecode STUKdanst18-19 in; 
  • Als je tickets koopt aan de kassa, dan toon je je lidkaart van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. 
Gezien de korting enkel geldt voor leden, kun je slechts 1 kortingsticket per lidkaart bestellen. Wil je met verschillende personen naar een voorstelling gaan kijken, moeten ze allemaal lid zijn van Danssport Vlaanderen om te kunnen genieten van de korting. Voor niet-leden kun je daarnaast uiteraard ook tickets bestellen aan het gewone tarief.