×
ChloŽ Ryckx
Dit weekend strijden meer dan 1000 dansers om de titel van Belgisch Kampioen
Aangemaakt op: 2018-05-07
Turnhout, 7/05/2018. Op 12 en 13 mei vinden de Belgische Kampioenschappen Streetdance, Showdance, Modern, Jazzdans en Disco plaats in Gent. Daarbij wedijveren de beste dansers in de verschillende dansstijlen om de titel van Belgisch Kampioen.De Topsporthal in Gent is op 12 en 13 mei voor het tweede jaar op rij het strijdtoneel voor de beste dansers in de stijlen streetdance, showdance, jazzdans, modern en disco. Op 12 mei betreden de street-, show-, jazz- en moderne dansers de vloer en op zondag 13 mei is het de beurt aan de discodansers.

Voor Jazz, Modern en Show zijn er maar liefst 262 deelnemers, waarvan 12 solo’s, 10 duo’s en 30 groepen!

Voor Street zijn er 46 solo’s, 28 duo’s, 9 small groups en 17 formaties!

Disco heeft 68 solo’s, 29 duo’s, 19 small groups en 24 formaties.

Aan het kampioenschap nemen dansers deel die zich plaatsten tijdens de Vlaamse Kampioenschappen van eind april. Op het BK komen dus enkel de beste dansers uit alle categorieën aan bod. Dansscholen die geselecteerd zijn voor het BK zijn o.a. JayBees, MadHatters Dance company, DiLuna, Dance NRGY, Time-Out etc.

Het BK is niet enkel een bekroning van het afgelopen seizoen, maar bovendien ook een goede generale repetitie voor de internationale danswedstrijd Dance Nation, die op 27 en 28 oktober plaatsvindt in Roeselare. Meer informatie daarover vindt u op www.dancenation.be.

de volledige timing vindt u op volgende link.

Download documenten :
hiphop
modern
disco