×
Vlaams Kampioenschap Streetdance in Herentals
Aangemaakt op: 2018-04-16
Nu zondag vindt in Herentals het Vlaams Kampioenschap Streetdance plaats. De dansers strijden er niet enkel voor de titel van Vlaams Kampioen, maar ook voor een plek op het Belgisch Kampioenschap Streetdance van 12 mei in Gent.Dansschool JayBeeS Dancers uit Turnhout organiseert nu zondag in de sporthal van het Sport-Vlaanderencentrum Herentals het Vlaams Kampioenschap Streetdance. Streetdance is een verzamelnaam voor de urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking, breakdance,…

Er worden 539 dansers verwacht. Zij zullen in vier disciplines strijden voor de titel van Vlaams kampioen: solo (1 danser), duo (2 dansers), small group (4 tot 7 dansers) en formatie (vanaf 8 dansers). Er nemen zondag 83 solo’s, 57 duo’s, 10 small groups en 38 formaties deel.

De inzet van de Vlaamse Kampioenschappen beperkt zich echter niet tot die Vlaamse titel: de dansers kunnen zich namelijk zondag ook nog kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap Streetdance. Dat vindt plaats op 12 mei in de Topsporthal in Gent.

Aan het BK mag enkel de top van het klassement deelnemen. Bij de solo’s gaat dat om de top 16, bij de duo’s, om de top 10 en bij de small groups en de formaties, om de top 7. In verschillende categorieën kan dat klassement nog veranderen op het Vlaams kampioenschap, dus de dansers zullen zondag hun beste niveau moeten halen om zich te kwalificeren.

Perscontact
Jolien Jacobs
014 71 10 35
Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Meer informatie over de wedstrijd
Timing wedstrijd