×
Laatste selectiewedstrijd streetdance
Aangemaakt op: 2018-04-04
Turnhout, 4 april 2018. Op zondag 8 april gaat de 5de en laatste selectiewedstrijd streetdance door in sporthal Bergenmeers. De wedstrijd brengt dansers uit heel Vlaanderen samen om te strijden voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap.

Op 8 april strijden de streetdansers voor de laatste keer voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Streetdance is een verzamelnaam voor verschillende urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking, breakdance,…

In totaal hebben 553 dansers zich ingeschreven voor de wedstrijd. Zij zullen deelnemen in 4 categorieën: solo, duo, small group (4-7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). Er nemen zondag 70 solo’s, 45 duo’s, 14 small groups en 35 formaties deel.

De wedstrijd zondag is voor de streetdansers de 5e en laatste kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 22 april in Herentals, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen.

Daarnaast kunnen ze ook nog promotiepunten sprokkelen om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s de top 10 en voor small groups en formaties de top 7.

Perscontact:
Jolien Jacobs
014 71 10 35
Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Meer informatie over de wedstrijd