×
Laatste selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance in Maldegem
Aangemaakt op: 2018-03-26
Turnhout, 26 maart 2018. Op Paasmaandag gaat de vierde selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance door in sporthal Meos in Maldegem. Tijdens die wedstrijd strijden dansers uit heel Vlaanderen voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Jazzdans, Modern en Showdance.

Op 2 april organiseert dansschool S-Pression Meetjesland vzw in Maldegem de 4e selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance in sporthal Meos. 204 dansers zullen het dan tegen elkaar opnemen in verschillende categorieën: solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). De categorieën solo en duo zijn nieuw dit seizoen en worden voorlopig enkel georganiseerd in de dansstijl modern.

De wedstrijd is voor de dansers de laatste kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 28 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen. 

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.

Perscontact:
Jolien Jacobs
014 71 10 35
Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Meer informatie over de wedstrijd