×
Uitslag Selectiewedstrijd Street herzele 12 maart
Aangemaakt op: 2018-03-14
Afgelopen zondag ging de voorlaatste selectiewedstrijd streetdance van 2018 door in Herzele.

Op zondag 11 maart organiseerde dansschool Move It uit Herzele de 4e selectiewedstrijd streetdance. Streetdance is een verzamelnaam voor de urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking, breakdance,…

Er namen zondag maar liefst 969  dansers deel. JayBees Dancers vzw Turnhout ging naar huis met maar liefst 12 podiumplaatsen waarvan 7 keer de eerste plaats, 2 keer de tweede plaats en 3 keer de drede plaats.

Shake dansstudio Westerlo ging naar huis met 6 podiumplaatsen waarvan 2 keer de tweede plaats, 2 keer de derde plaats en 2 keer de eerste plaats.

De wedstrijd zondag was voor de streetdansers de 4e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 22 april in Herentals, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s, de top 10 en voor small groups en formaties, de top 7.

De volledige uitslag vindt u op: http://kalender.danssportvlaanderen.be/ 
Download documenten :
hiphop1
hphp2