×
Uitslag Selectiewedstrijd Disco te Torhout 4/03/2018
Aangemaakt op: 2018-03-09
Turnhout, 5 maart 2018. Afgelopen zondag streden discodansers uit Oost- en West-Vlaanderen voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Disco.Op 4 maart organiseerde dansstudio Dance Passion uit Ruddervoorde de vierde selectiewedstrijd disco van het seizoen in De Mast in Torhout. Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst.

Er namen zondag maar liefst 572 dansers deel. De dagwinnaar van zondag is Go4dance met maar liefst 13 podiumplaatsen, waarvan 6 keer de tweede plaats, 3 keer de derde plaats en 4 keer de 1ste plaats!

Ook DanceNRGY ging aan de haal met 12 podiumplaatsen, waarvan 3 keer de eerste plaats, 5 keer de 3de plaats en 4 keer de tweede plaats.

DPassion vretrok ook met 12 poriumplaatsen naar huis, waarvan wel 7 keer de eerste plaats! De andere 5 waren de 2de plaats!

De wedstrijd zondag was voor de discodansers de voorlaatste kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 29 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.  

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s, de top 10 en voor small groups en formaties, de top 7.

De volledige uitslag vind je op deze link.