×
Selectiewedstrijd Street Herzele
Aangemaakt op: 2018-03-05
Turnhout, 20 februari 2018. Zondag 11 maart gaat de 4de Streetdancewedstrijd in Sporthal de Steenhoven door. De wedstrijd brengt dansers uit heel Vlaanderen samen om te strijden voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap.


Op 11 maart strijden de Streetdancers voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Streetdance is een verzamelnaam voor de Urban dansstijlen, zoals, popping, house, wacking, breakdance,…

In totaal hebben 969 dansers zich ingeschreven voor de 4de wedstrijd. Zij zullen deelnemen in 4 categorieën: solo, duo, small group (4-7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). Er nemen zondag 93 solo’s, 70 duo’s, 12 small groups en 60 formaties deel.

De wedstrijd zondag is voor de streetdansers de 4e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 22 april in Herentals, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s de top 10 en voor small groups en formaties de top 7.